Milyen szempontok szerint válasszunk padlóburkolatot?

Amikor padlóburkolatot választunk, mindenképp tartsuk szem előtt, hogy a külső nem minden. Természetesen ez is fontos szempont, hiszen padlóburkolatot nem pár évre választunk, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kerül le, hiszen hosszú ideig kell majd nézegetnünk.

Ugyanakkor a külső nem minden, számos más szempontot is figyelembe kell vennünk. Az első kérdés, hogy hideg vagy meleg burkolat mellett szeretnénk letenni a voksunkat. A hidegburkolatok a csempe, a kerámia, illetve a beton, a meleg burkolatok közé pedig a parketta, a laminált padló, a PVC és vinil lapok, illetve a padlószőnyegek tartoznak.

A döntésben persze a költségek is fontos szerepet játszanak, ezt mindenképp tartsuk szem előtt, hogy mekkora kerettel gazdálkodhatunk. Azt is érdemes előre kitalálni, hogy szeretnénk-e mondjuk padlófűtéssel kombinálni a padlót, hiszen így több lehetőség kiesik. A tisztíthatóságot is tartsuk szem előtt, illetve a lerakással járó munkát vagy plusz költségeket is érdemes számításba vennünk. Hideg és meleg burkolatok között is találhatunk minden igényt kielégítő megoldásokat. A termékpaletta meglehetősen széles mindekét esetben.

A fejújítás is lényeges szempont?

Érdekes kérdés, hogy azt is szempontnak tekintsük-e, hogy mennyire macerás vagy költséges a padló felújítása. Ez elsőre nem tűnhet lényeges szempontnak, hiszen amikor építkezünk, nem szeretnénk a majdani hibákra gondolni, pedig nem árt kicsit előrelátónak lenni. Bár az építéssel hosszú távra tervezünk, és nem akarunk eladásban gondolkodni, érdemes arra is gondolni, hogy melyik padló lehet kedvezőbb egy majdani eladás során. Emellett az is vegyük számításba, egy olcsóbb padló esetleg kevésbé lesz strapabíró.

Érdemes olyan padlóban gondolkodni, amit esetleg fel lehet újítani, és nem kell rögtön cserélni, hiszen a csere szokott a költségesebb lenni. Célszerű olyan padlót választani, amit fel lehet csiszolni, polírozni, mint a parketta vagy a beton. Ezekhez ugyan szükség lesz csiszoló és polírozó gépekre, de szükség esetén a munkát mi is elvégezhetjük a szükséges gépek bérlésével.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: