Ezeket a tevékenységeket látják el a Fegyveres Biztonsági Őrök

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a fegyveres biztonsági őrök pontosan ugyanazt végzik el, mint a személy- és vagyonőrök, csak annyi a különbség, hogy ők fegyverrel is rendelkeznek. Ez természetesen nincs így. Napjainkban a magánbiztonság az egyik legnépszerűbb szolgáltatásnak számít a világon.

A Fegyveres Biztonsági Őrök szolgáltatásait ma már különböző vállalkozások, illetve lakástulajdonosok is igénybe szokták venni. Ők elvégezhetik akár a határrendészeti, vagy a határőrizeti feladatokat is, illetve segíthetik a Rendőrség munkáját a közúti-, vasúti- és vízi közlekedési útvonalakon.

Emellett a fegyveres biztonsági őrnek a fő feladata, hogy felfegyverkezve őrizze a felügyelete alatt álló járműveket, hogy illetéktelen személyek ne tudjanak rá felszállni, emellett a munkaköréhez tartozik az is, hogy az ellenőrzött személyek számára átadjanak értékeket, iratokat, tárgyakat.

Ilyen tudást szerezhetünk a Fegyveres Biztonsági Őr képzés során

A biztonság egyaránt fontos a kis-és nagyvállalatok számára. Ennek oka pedig nem más, mint hogy védett, és biztonságos környezetet lehessen teremteni az alkalmazottak, illetve a használati eszközök számára. A biztonsági kockázatok azonban a vállalat telephelyét, hírnevét, az embereket, sőt még akár az életeket is veszélyeztetheti.

Egy jól menő vállalkozás pedig nem engedheti meg azt, hogy nap mint nap professzionális biztonsági őrök nélkül folytassa a vállalkozása működését.

A fegyveres biztonsági őrök ellenőrizhetik a munka- vagy egyéb célból érkező személyeket olyan objektumba, melyek magas biztonsági besorolás alá tartoznak. Figyeli a létesítményt és a környékét, illetve a légterét, és megakadályozza az objektum felvezető útjain történő illetéktelen áthaladást is.

A fegyveres biztonsági őrök emellett részt vehetnek a belső és közterületi járőrszolgálatokon, őrzési, és létesítményvédelmi feladatokat látnak el, és helyszíni ellenőrzést is végezhetnek a riasztásra kiérkező szolgálat tagjaként.

A feladataik elvégzése során betartják az intézkedéseknél az alá-fölé rendeltségi viszonyok szabályait, ennek megfelelően a Fegyveres Biztonsági Őr képzésen részt vevők természetesen megtanulnak írásos, vagy szóbeli jelentést tenni a szervezeti szabályoknak megfelelően. Szükség esetén pedig a tanfolyam során megfelelő tudást szerezhetnek a részt vevők az elsősegélynyújtással, és az újraélesztéssel kapcsolatban is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: