Hogyan szállítsuk az építkezési anyagokat, ha éppen építkezünk?

Manapság még mindig sokan vágnak bele az építkezésbe, viszont sokszor gondba ütköznek, hogy hogyan is szállítsák el a szükséges anyagokat. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy ezt a kérdést megoldja nekünk az építésvezető, de a helyzet az, hogy ez nem mindig van így.

Az építkezés hatalmas feladat, de megéri a sok fáradtságot és erőfeszítést, a költségekről nem is beszélve, hiszen így valóban ilyen lesz a házunk, amilyennek megálmodtuk. Amíg azonban zajlik az tervezés, építkezés folyamata, addig bizony számos fontos kérdésre kell választ adnunk, miközben a költségekre is figyelünk.

A különböző alapanyagok, eszközök, bútorok és gépek az építkezés helyszínére szállítása is egy ilyen egy ilyen kérdés, amit sokan nagy gondnak látnak. Vannak persze olyan dolgok, amikor be tudunk tenni az autónkba is, ám az a mennyiség és súly, ami ilyenkor felmerül, nem egy személyautó teherbírására készült.

Aggódni persze nem kell, ugyanis erre is van már megoldás. Egyrészt vannak olyan építőipari anyagokat forgalmazó cégek, akik megoldják nekünk a szállítást is, természetesen szállítási díjért cserébe, de bérelhetünk tehertaxit is, ha erre az adott cégnél nincs lehetőség.

A tehertaxival a lapra szerelt bútorokat és a műszaki berendezéseket is házhoz szállíthatjuk

Manapság nagyon népszerű a tehertaxi szolgáltatás, Budapesten például egyre többen veszik igénybe. Ez a szolgáltatás a régi időkben is létezett már, bár akkor még lovas kocsival szállítottak dolgokat A pontból B pontba. Ma már természetesen teherautókkal történik a szállítás, és sokszor olcsóbb ez a szolgáltatás, mintha az adott áruház szállítási szolgáltatását vennénk igénybe. És nemcsak építőipari anyagokat szállíttathatunk így, hanem bútorokat és műszaki cikkeket is.

Érdemes árajánlatot kérni, mert a tehertaxi árak fuvarozónként letérőek lehetnek, és az árak között elég nagy a szórás. Vannak azonban fixáras tehertaxik is, érdemes elsősorban őket igénybe venni, mert nemcsak kedvező árakat biztosítanak, de megkönnyítik a dolgunkat az építkezés során.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: