Életmódbeli változtatásokkal a merevedési zavarok ellen

A merevedési zavarokról sokan úgy tartják, hogy az életkor előrehaladtával elkerülhetetlenné válik, azonban ez nincs feltétlenül így. Az erekció fenntartása nem mindig korfüggő.

Az öregedés nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki végérvényesen merevedési zavarokkal kell, hogy éljen. Az életkor ugyan növeli a kockázatokat, azonban vannak módszerek a kezelésére. A merevedési zavar azt jelenti, hogy a férfi képtelen a szexuális együttléthez elég szilárd vagy tartós erekciót létrehozni.

Számos ok állhat a merevedési zavar kialakulásának hátterében – írja a Healthline. Ilyen az elhízás, a cukorbetegség, a szívbetegség, a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint. Az alacsony tesztoszteronszint, a megnagyobbodott prosztata is ok lehet, csakúgy, mint az alvászavarok, vagy olyan betegségek, mint a szklerózis multiplex vagy a Parkinson-kór.

A merevedési zavarok azonban nem feltétlenül kapcsolódnak az életkorhoz vagy különböző krónikus betegségekhez. Az egyéb okok között megtalálható például a túlzott alkoholfogyasztás, a dohányzás, különböző vényköteles gyógyszerek rendszeres szedése, a szorongás és a depresszió is.

A legtöbb fizikai és érzelmi ok azonban kezelhető és ehhez olykor az életmódbeli változások is elegendők. Az érintettek például megtehetik, hogy lefogynak, leszoknak a dohányzásról, megpróbálhatják javítani a párkapcsolatukat vagy megtanulhatnak jobban kommunikálni partnerükkel és nem szabad elhanyagolni a stressz kezelését sem.

Az ilyen stratégiákhoz szükség lehet némi kutatásra, utána olvasásra, és érdemes kísérletezgetni is, hogy mely módszerek működnek. Mindenekelőtt azonban az okok felkutatása a fontos, ehhez pedig orvosi segítségre van szükség.

Összességében elmondható, hogy a merevedési zavarok kialakulásának kockázata az életkor előrehaladtával növekedhet a természetesen csökkenő tesztoszteronszint miatt, azonban a tesztoszteron és az életkor nem az egyetlen tényező az erekció elérésében.

A merevedési zavar oka a legtöbb esetben nem közvetlenül az életkorhoz, hanem inkább más, mögöttes orvosi problémákhoz kapcsolódik. Ennek feltérképezéséhez szükség lehet vérvizsgálatra, valamint fizikai és pszichológiai vizsgálatra is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: