Hogyan mondd meg a partnerednek, hogy el akarod hagyni?

Amikor egy szakításról van szó, elkerülhetetlenül megjelenik a fájdalom. Természetesnek vesszük, hogy az szenved, akit elhagynak, de az, aki elmegy, szintén sok kellemetlenséget és nagy felelősséget vállal a döntés meghozatalában.

Bármilyen indok érvényes lehet, akár az is, ha a férfi tag potencia problémáktól szenved. Még akkor is teljesen elfogadott a kapcsolat megszakítása, ha nincs konkrét ok. Néha az érzések változnak, és jogod van megvédeni azt, amit érzel, anélkül, hogy a másik számára érvényes magyarázatot kellene adnod. Amikor az ok elvont és nagyon érzelmi jellegű, sok páciens nehezen tudja megerősíteni magát abban, amit érez, és kételkedik abban, hogy ez elég jó ok-e arra, hogy elhagyja azt a személyt, aki mellettük van. De mi lehet jobb ok, mint hogy ne érezzük a szeretetet?

Másik fontos lépés a személy bevonása. Gyakran van egy egyéni és visszafogott kidolgozása annak, hogy elmegy-e vagy sem, egészen a döntés meghozatalának pillanatáig, amelyet hirtelen, előzetes figyelmeztetés nélkül, érzelmi sokkot okozva átadunk a másiknak. Ez néha a legjobb szándékkal történik, bár általában soha nem ez a legjobb megoldás. A legjobb, ha meg tudjuk adni a másik személynek a lehetőséget, hogy részese legyen a folyamatnak, hogy a maga módján megpróbáljon, ha szükséges, egy utolsó kísérletet tenni. Így mindketten felkészülnek arra, hogy elfogadják a kapcsolat végét.

Készüljünk fel a fájdalomra

Az utolsó lépés az, hogy adjunk időt a döntés rendezésére, hogy elkerüljük a hirtelen és gyors, dühből és/vagy frusztrációból fakadó irányítást és döntéshozatalt. Lehet, hogy az egyik személy inkább a kapcsolattartást részesíti előnyben, a másiknak viszont szüksége van arra, hogy blokkoljon, és a lehető legnagyobb mértékben eltávolodjon. A legfontosabb dolog az, hogy tudjuk, hogyan kell megosztani és megegyezni annak érdekében, hogy a folyamatot csapatként éljük meg.

Nem szabad elfelejteni, hogy mind az, aki elmegy, mind az, akit elhagynak, megtapasztalja az elválás szenvedését: az elengedést, a változást, a tervezett élettervek eltűnését, az élet mélységének és a jövő bizonytalanságának érzését.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: