Dolgok, amelyeken a párok veszekednek

A tökéletesen működő kapcsolatokba is becsúzhatnak néha bizonyos nézeteltérések. De a viták miatt cseppet sem kell aggódnod, ezek teszik színesebbé és ízesebbé az együttélést. Egy jó odamondogatásnak pszichológiai értelemben véve terápiás jellege is van. Összeállításunkból megtudhatod, mely témákon civakodnak a legtöbbet a párok.

Pénzügyek

Amikor a szerelmesek közös háztartásba költöznek, döntést kell hozniuk a kassza kérdésében. Azok, akik hasonlóan gondolkoznak a pénzről és annak beosztásáról, viszonylag hamar komprumisszumra juthatnak. Ha viszont eltérő szempontokat valló egyének kerülnek össze, a probléma megoldása sokáig elhúzódhat.

Természetesen a pénz körül zajló viták soha sem tűnnek el teljesen. Gondolj csak bele, mennyiszer adódhatnak váratlan kiadások, amelyekről döntenetek kell!

A mindennapok szokásai

A pénz mellett az eltérő szokások is nehezítik az összeköltözést. Általában felnőtt korára mindenkiben rögzülnek a saját viselkedésformái, amelyeken már szinte lehetetlen alakítani. Amikor a párok belevágnak az együttélésbe, szembesülnek a másik fél sokszor idegesítő szokásaival. Eldobált zoknikon, mosatlan tányérokon, kiömlött fogkrémeken és ezekhez hasonló témákon megy a vita.

Az összerázódás nem is olyan egyszerű. A megoldást, mint oly sok esetben, a kompromisszum jelenti. És persze a sok-sok türelem. Te se akard erővel megváltoztatni a szerelmedet, mert az nem fog jó dolgokat eredményezni!

A szex

Örök veszekedésforrás a szerelmesek között. Különösen igaz ez, ha szexuális téren nem egyenlő igényekkel rendelkeznek. Vannak például, akiknek a mindennapos szex is kevés. Mások pedig bőven beérik heti egy alkalommal is. Fontos, hogy időről-időre tisztázzátok a kívánságaitokat, ugyanis, ha bármelyikőtök elhanyagolva érzi magát, az a kapcsolatotok rovására is mehet.

Az eltérő vágyakból szintén adódhatnak gondok. De soha sem szabad ráerőltetni a másikra olyan dolgokat, amelyeket nem akar. A szex csak akkor működhet hosszútávon, ha mindkét fél jól érzi magát közben. Ne feledd! A dominancia lelki sérülésekhez és bizalmatlansághoz vezethet!

Probléma esetén nézd meg ezt a linket.

A programok

A közös érdeklődési körök ellenére sokszor megeshet, hogy a pár egyik tagja nem szeretne részt venni a másik által kitalált programon. Ez leginkább a hangulaton múlik. Szerethetünk valamit csinálni, ha éppen nincs hozzá kedvünk, akkor túl sok jó úgy sem sülhet ki belőle. Érdemes mindent előre tisztáznotok, esetleg hetente vagy havonta közösen terveket készítenetek.

A tisztaság

A legtöbb esetben a nők a rendmániásak, bár azért a férfiak között is akadnak szép számmal olyanok, akik folyton pakolásznak. Normális keretek között, a rend megtartása mindenkitől elvárható. A rendszeres kommunikációt ebben az esetben sem lehet kikerülni. Beszéljétek meg, ki és mit szeretne vállalni a takarításban! Például ezen a héten te, a következő héten pedig a párod mosogat, viszi le a szemetet, porszívózik stb.

Elsőnek fura lehet, de a heti tervek sok kapcsolatot mentettek már meg. És igazából csak egy aranyszabály létezik a viták elkerülésére. Ha kiömlött, töröld fel!

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: