Furcsa esküvői szokások a nagyvilágból

Annak köszönhetően, hogy egy teljesen globalizált világban élünk, az elmúlt évtizedekben az esküvői szokások is nagy változáson mentek keresztül. Gondoljunk csak arra, hogy mi, magyarok is mennyi újdonságot vettünk át, főleg a nyugati civilizációktól. A leány- és legénybúcsúk vagy például a csokorhajítás mind olyan elemei az esküvőknek, amelyek szinte az egész világon ismertek.

Azért jó hír, hogy nem mindenhol ragaszkodnak még az új divatú szokásokhoz. Ezért sok helyen találkozhatunk ma is helyi, tradicionális esküvőkkel. Körbenézve kicsit a Földön, akár elég furcsa hagyományokra is lelhetünk.

Menyasszonysiratás, Kína

A gyermekük esküvője a szülők életében is nagyon fontos esemény. Pontot tesz egy szakasz végére,  amikor is el kell engedniük féltve őrzött csemetéjük kezét. Egyes országokban ez igen különös szokásokat szült.

Tipp nőknek: megnézem

Kínában például a menyasszonynak az esküvő előtti hónapban minden nap egy órát kötelezően sírnia kell. Ahogy közeledik az esküvő, a család több női tagja is csatlakozik a síráshoz. A szertartás előtt pedig már egy nagy közös, családi sírás zajlik. Ezzel állítólag az örömüket is kifejezik, bár eléggé bizarr jelenség lehet az esküvő előtt ilyet látni.

Menyasszonyköpködés, Kenya

Valószínűleg már a neve is sugallja, miért nem lett világszokás a menyasszony köpködésből. Kenyában az egyik törzsnél figyelték meg ezt az érdekes jelenséget, az esküvőn ugyanis a menyasszony apja, némely esetben a fiú testvére jól megköpködi a lányt. Persze nem gúnyolódásból, mivel a köpködés náluk egyfajta áldást jelent. Vajon ti bevállalnátok?

Közös favágás, Németország

Mai napig él egy régi szokás Németországban. Az újdonsült párt egy fadarab elé állítják, amit közösen  kell elfűrészelniük. Az emberek így látják, mennyire tudnak a felek együttműködni. Ha egy darab fát sem képesek átvágni, nem sok jót jósolnak a fiataloknak. Persze némi ital után, ember legyen a talpán, aki képes erre.

Koszos menyasszony

Eléggé úgy tűnik, hogy a legtöbb bizarr szokást a nőknek kell elszenvedniük. Nincs ez másként a furcsa szokások földjén, Skóciában sem. Egy régi tradíció szerint az esküvő előtt a menyasszonyt mindenféle mocskos és koszos dologgal kell befeketíteni. Tojás, sár, kátrány és bármi hasonló használható, határokat csak a képzelet szabhat.

A befeketetítéssel persze nem véresen komolyan véve, de megalázzák a lányt. Közben pedig azt kívánják számára, hogy ennél kínosabb helyzetbe soha se kényszerüljön asszonyként. Állítólag ezzel a különc szokással tökéletesen meg lehet alapozni az esküvő hangulatát.

A kövér menyasszony, Mauritánia

Nálunk a hölgyek mindent megtesznek azért, hogy minél kevesebb súlyfelesleggel állhassanak oltár elé. Mauritániában viszont a kövér menyasszony számít szépnek, ezért a lányok igyekszenek minél több kilót magukra pakolni a nagy nap előtt.

A házasság sikerességét ebben a kultúrában főleg a nő méreteiben határozzák meg, Ezért minél testesebb a feleség jelölt, annál áldásosabb lesz a házasság is. A közösség figyel arra, hogy a menyasszony betartsa a hízókúrát és sokféle étellel kedveskednek neki. Kérdéses persze, mi van akkor, ha a lány mégis ragaszkodik eredeti vonásaihoz.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: