Hatékony stresszoldók a mindennapokra

Ma egy felgyorsult és őrült világban élünk, ahol mindenki ki van téve a stressznek. Mindegy, hogy milyen életünk van, hol dolgozunk, kik vesznek körül minket, valami biztosan befolyásolja a közérzetünket. A kevés megmaradt szabadidőnk főleg a tévénézésre korlátozódik, ahol a rengeteg rossz hír hallatán csak még szomorúbbak leszünk.

A folytonos rosszkedv és stressz negatív hatással lesz az agyműködésre, a szakértők szerint a memóriánk és a lelki állapotunk bánja, de akár tanulási nehézségeket is okozhat.

Az infraszauna és a pihenés

Nem véletlen, hogy az emberek megpróbálnak minél többször kikapcsolódni, bár egyáltalán nem mindegy, hogy miben keressük a relaxálást. A tévénézés vagy a telefonos játékok helyett érdemes kipróbálni az infraszauna hatásait. Az infraszauna.org szerint tudományos bizonyítékok támasztják alá, hogy az infraszauna befolyásolja a kortizol szintet, ugyanakkor a vérnyomást is rendbe hozza.

Az infravörös sugarak behatolnak a bőr alá, és a szervezetet belülről melegítik, ami méregtelenítéssel, nagyobb kalóriavesztéssel és teljes relaxációval jár.

Ha belegondolunk, akkor a szauna már önmagában megnyugtatja az embert, mivel egy teljesen másik világba repít el minket. Képzeljük el, hogy egy hosszú nap után átöltözünk, majd elsétálunk a szaunába. Miután kényelembe helyeztük magunkat nincs más dolgunk, mint behunyni a szemünket és várni.

A sugarak maguktól végzik a dolgukat, mi csak ülünk, pihenünk, a testünk viszont megállás nélkül dolgozik. Egy óra múlva veszünk egy kellemes fürdőt, és úgy érezzük magunkat, mintha kicseréltek volna. Ez pedig nemcsak a közérzetünkön, hanem a tényleges egészségünkön is sokat javít.

A hobbik fontossága

Az infraszauna mellett érdemes kipróbálni egyéb trükköket, amik segítenek a stressz leküzdésében. Az otthon elvégezhető hobbik mellett érdemes kimenni a természetbe. A séták, a naplementék, a csicsergő madarak mind hozzájárulnak, hogy kicsit kilépjünk a megszokott kerékvágásból, és új ingerekkel pihentessük a testünket és a lelkünket.

Minél többször lépünk ki a megszokás medréből, annál kevesebb stressz fog érni minket.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: