Ahogy vágyat növeltek elődeink

Különböző ajzószerek használata már nagyon régre nyúlik vissza. Az ősidőktől fogva a népi gyógyászatban számtalan megoldással, esszenciákkal segítették a szerelmet.

Kleopátra híres is volt használatukról. Némely növény a mai napig is használatos és ismert libidó növelő, a nemi vágyat serkentő tulajdonságairól. Kivonatokat készítettek barátcserjéből, ginszengből, avokádóból, ánizsból, babérból, akár mandragórából (szerencsegyökérből). A szerecsendió, gyömbér, fahéj, szegfűszeg nemcsak kiváló aromájú fűszernövény, hanem vágyfokozó csodaszer is. Nem beszélve a csokoládéról, amely élvezetes csemege is.

Nem egy kultúrában, hogy elérjék a kívánt hatást, különböző rovarok, állati részek fogyasztásától várták az áhított eredményt. Puhatestűek, cserebogarak, tengeri kagylók megevésével, szarvas félék agancsaiból, elefántok agyarából, orrszarvúak szarvából készült őrlemények borba, italba keverésével remélték, hogy elérik a delikvensek szerelembe esését, a potenciáljának növekedését.

Afrodiziákumok, avagy vágyfokozók a hiedelem szerint élénkítik a vágyakozást, hozzásegítenek a jobb ágybéli teljesítményhez. Legalábbis ezt remélik a férfiak. Görög istennőről lett elnevezve.

Modern idők, új/régi megoldásokkal

Tények azonban azt mutatják, hogy igazából sok ilyen termék a közhiedelem része. A mai orvosi kutatások azonban bizonyították azt, hogy több növényi és állati termék, illetve a bennük található hatóanyagok egyértelműen afrodiziákumok. Intenzív kutatások bizonyítják pl. csikóhal esetén, de akár világunk több pontján termesztett ginzengnél, annak is a gyökerénél, hogy jó, pozitív hatással vannak a libidóra.

Mindenkori gyógyászatban is kaphatóak, hazánkban is elérhető készítmények, kapszulák összetevőit ezen különleges, természetes anyagok alkotják. A szervezetre is kedvező hatást gyakorolva fokozzák a férfierőt.

Azért ha felmerülnek ilyen jellegű problémák, érdeme utána járni, hogy mi okozza azt. Lehetnek egyszeri tünetek, fáradtság, napi gondok, trauma után pl. Az könnyen orvosolható. Azonban ha tartósan fennáll a probléma, érdemes kivizsgáltatni, hogy ne legyen nagyobb baj.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: