Kannabiszból készül a világ legvegánabb cipője

A világmárkák egyre inkább hajlanak arra, hogy gyártósorukat környezetbaráttá alakítsák és alapanyagaikat fenntartható alapanyagokból biztosítsák. Noha ezen igyekezetek egyre inkább kezdenek megvalósulni, hosszú még az út a 100%-osan újrahasznosítható anyagból és vegán eljárással készülő cipőkig.

Legalábbis eddig ez volt a helyzet. Azonban egy új kezdeményezés megalkotta a vadkender alapú tornacsukát, amelyet már bárki megvásárolhat az online cipőboltokból.

Egy portugál startup cég tervezte ugyanis meg a világ egyik új, hiánypótló cipőjét, amelynek alapanyagát nem más, mint a kannabisz biztosítja. Bár ez nem fogja legalizálni valószínűleg a hazánkban illegális kábítószernek minősülő alapanyag termesztését, az ötlet mindezek ellenére csodálatra méltó. A sportcipő előállításához ugyanis mindössze kenderre, újrahasznosított műanyagra és parafára van szükség a gyártó szerint, így az 100%-osan vegán és környezetbarát.

A közösség ereje segített megvalósítani a projektet

A nagy, női cipőket kínáló gyáróriások is megirigyelhetik azt a közösségi összefogást, amit ez az innovatív lábbeli produkált egy online portálon. Bár a tervek szerint, „mindössze” 10.000 dollárra volt szükség a gyártás elindításához, a cipő iránt rajongó több, mint 2200 rajongó közel 250.000 dollárt dobott össze a projekt megvalósításához, így az ma már bárki számára megvásárolhatóvá vált. Bizonyos összeg felett pedig az adakozók bőven a piaci ár alatt is beszerezhették az első példányokat közvetlenül a projektgazdáktól.

A kannabisz cipők számos előnnyel rendelkeznek azon kívül is, hogy természetes alapanyagokból és szennyezésmentes eljárással készültek. A gyártók szerint szuper erős alapanyaggal rendelkezik, amely 100%-osan újrahasznosítható és lebontható. A gyönyörű, stílusos dizájnú cipőkről a gyártók azt állítják, hogy tökéletesen vízálló és egyben felhívják a figyelmet, hogy egyáltalán nem alkalmas elszívásra. A férfi és női cipőket már 40.000 forint körüli összegért megvásárolhatjuk a webáruházukból. A környezetbarát cipő tulajdonosok pedig örömmel kapkodták el az első darabokat.

Támogató: chix.hu

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: