A 7 legnépszerűbb medáltípus

Ha nyakláncról van szó, egyből eszünkbe juthatnak a medálok, melyek nyaklánccal együtt vagy külön is kaphatók. Az ékszerek között hatalmas presztízsük van a medáloknak, hiszen egy egyszerű nyaklánc vagy akár karkötő is feldobható, személyre szabható velük. Arról nem is beszélve, hogy egy medál lehet tényleg igazán személyre szóló és kifejezheti viselője személyiségét, vagy ajándékként adva a két ember közti viszonyt. Ez a viszony lehet családi kötelék, szeretet, szerelem, megbecsülés, tisztelet, elismerés, szinte bármi.

Melyek a legnépszerűbb medálok?

Szív medál

Az ékszerek díszítésében az egyik leggyakrabban használt motívum a szív forma, mely a szeretet, szerelem jeleként mindenkinél telitalálat lehet. Medálként lehet kicsi, nagy, színes, lehet fémből, lehet kristályokkal kirakott és lehet ketté tört szív egyik fele. Az egyik leggyakrabban látható medáltípus.

Kereszt medál

A kereszt főleg vallási jellegű jelkép, de még a nem sűrűn templomba járók is előszeretettel viselik magukon, medálként. Az ilyen jellegű ékszer lehet valamilyen családi örökség, de az elmúlt évek divatjában megfigyelhető volt a military és a kereszt motívum összemosása, mellyel a fast fashion üzletekben még mindig találkozhatunk.

Bagoly medál

Az ékszerek között is felültötte fejét az állatminta mánia. Bő három évvel ezelőtt kezdett el hódítani a bagoly, mint minta, forma, de azóta is divatban maradt. Számos érdekes, vicces medált látni még az éjszakai madár alakjával.

Macska medál

Az idei év legnagyobb slágere a macska. Macskás medál, macskás gyűrű, macskás fülbevaló, sőt macskás gyűrű is szép számban megtalálható a repertoárban. A macska motívum mindenhol ott van, az ékszer piacon éppúgy, mint a ruhák vagy berendezési tárgyak, díszek terén.

A 7 legnépszerűbb medáltípus

A 7 legnépszerűbb medáltípus

Mopsz medál

A mopsz a macska mánia után következett és ugyanúgy mindenhol megjelenik. A mopsz medál igazi kutyabolondoknak való vicces kiegészítő és nagyon sokféle formában elérhető.

Virág alakú medál

A virág örökérvényű, a természet szeretetét, vidámságot, szépséges jelent, sok esetben pedig a nőiesség kifejeződése. Rengeteg típusa közül lehet választani, formai gazdagsága mellett a készítéséhez felhasznált anyagok széles skálája sem törpül el.

Rúzs, körömlakk medál

A kozmetikai cikkeket formázó ékszer ma nagyon trendi és valószínűleg ez még sokáig így is marad. A sminkelés ma már nem csak a profi sminkesek számára komoly kihívás, de a közösségi oldalak megosztásai alapján a hétköznapi nő is egyre profibb szinten űzi. A rúzs alakú medál vagy körömlakk alakú ékszer lépten-nyomon szembejön velünk az utcán, népszerűsége az idei évben robbant.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: