Amit nem tudtál a készházakról

Magyarországon 30 éve foglalkoznak készházak építésével, de még mindig kevesen ismerik. Eközben külföldön 100 évre is visszanyúlik az eredetük, és nagyon sokan választják ez a megoldást. Akkor miért nem működik itthon? Ebben a cikkben lerántjuk a leplet a leggyakoribb ellenérvekről.

Sokáig tart az építkezés

Ha jobban belegondolunk, akkor a tégla az, ami sokáig tart. Vannak olyan építkezések, amik évekig is elhúzódnak, főleg, ha időközben kifogytunk a pénzből. Ezzel szemben a könnyűszerkezetes készházak pár hónap alatt használatba vehetőek. A tervezés általában 2 hónapot vesz igénybe, a folyamatot az gyorsítja, ha előre tudjuk, hogy mit szeretnénk. Innentől kezdve a gyártás nagyon gyorsan megy, hiszen a variosystem.hu portál szerint több munkafolyamat párhuzamosan végezhető.

Rossz a szigetelés

A mai készházaknál ennek éppen az ellenkezője igaz. A modern anyaghasználat lehetővé teszi, hogy a hő-, és a hangszigetelés is sokkal jobb legyen, ami a fűtési költséget lényegesen csökkenti. Az energia árak mellett a törvények is egyre komolyabbak, ami a gyártókat a minőség növelésére kötelezi. A mai könnyűszerkezetes házak verhetetlenek ezen a téren!

A tégla stabilabb

Ez úgy hangzana helyesen, hogy a tégla nehezebb. A könnyűszerkezetes ház sokkal jobb a hagyományos épületeknél, mivel olyan kialakítások vannak benne, amik földrengésállóvá teszik. A rugalmas vázszerkezet nem fog hirtelen a nyakunkba borulni.

Tűzveszélyes

A hőszigetelő anyag a készházaknál sem tűzveszélyes, mivel olyat választanak, amik nem éghetőek. Emellett a kis tüzek ellen is védenek, hála a falakat védő gipszrost borításnak. Tény és való, hogy a legnagyobb tüzek elbírnak a házzal, de ez a téglára és panelra is ugyanúgy igaz.

És mi az, amiről szinte sosem szokott szó esni? Az esztétikáról! A mai világban egyre több tulajdonos vágyik a modern és letisztult formára. Tény és való, hogy szeretjük a magyar kultúrát, de senki sem szeretne jurtában élni, és a parasztházak sem nagyon keresettek. A könnyűszerkezetes készházak teljesen személyre szabottak, és esztétikailag kiemelkedőek.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: