Mit tegyünk, ha a vírushelyzet hatással van a munkahelyünkre?

A járványhelyzet nagy mértékben megváltoztatta az életünket, és azt a világot, amit eddig megszokottnak hittünk. Sokan rájöttek, hogy a biztosnak tűnő munkahely is köddé válhat. Mit tehetünk ilyenkor?

  • A legfontosabb, hogy ne essünk kétségbe. A stressz csak még nehezebbé teszi a napokat, és akár a depresszióba is belökhet minket. Ilyenkor sokkal nehezebb lesz felállni, könnyen megesik, hogy az élet értelmét is elveszítjük. Éppen ezért maradjunk megfontoltak, és gondoljuk át a történteket nyugalommal. Először is ellenőrizzük le a tartalékunkat. Ha azt látjuk, hogy néhány hónapig még kibírjuk, akkor máris fellélegezhetünk kicsit.
  • Miután lenyugodtunk, nézzük meg a lehetőségeinket. Keressük először a lakásunkhoz közel eső munkákat, majd fokozatosan menjünk messzebb. Lehet, hogy a közeli faluban találunk csak, de egy 30 perces út még nem a világ vége. Ne csak a saját munkakörünket keressük, mert jelenlegi helyzetben lehet, hogy máshol is bezárnak. Legyünk nyitottak az új lehetőségekre és megoldásokra is.
  • Ha nem találtunk semmit, akkor gondoljuk végig, hogy mihez értünk. Idézzük fel az iskolai éveinket, mert lehet, hogy valamiben nagyon jók voltunk. Ugyanígy kihasználhatjuk a munkahelyen szerzett tapasztalatainkat is. Mit tudunk vele kezdeni? Talán nem mi vagyunk a szerencsések, hanem valamelyik családtagunk, és az ő segítségével tudjuk kamatoztatni a tudását. Hogyan?
  • Érdemes kihasználni az internet világát. Ha bezárnak a boltok, akkor még erősebben folytatódik az online élet. Esetleg tudjuk a tudásunkat értékesíteni valahogy? Vállalunk grafikai vagy tartalom szerkesztői munkát? Jó az ízlésünk, és értünk a számítógépekhez? Ebben az esetben új munkát készíthetünk.

Az online munkahely Magyarországon nem annyira felkapott, de talán érdemes ezt kihasználni. Mivel kevesen vannak, így még nekünk is van hely. Rengeteg segítség áll a rendelkezésünkre, kezdve az online számlázóktól az ingyenes képszerkesztőkig. Ne várjunk öltbe tett kézzel, hanem keressük meg a kézenfekvő megoldást. Minél elszántabbak vagyunk, annál könnyebb lesz.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: