Ezek a helyes fogápolás legfőbb szabályai

Azt már mindenki tudja, hogy milyen fontos rendszeresen a fogainkat megmosni, melyhez szükséges a megfelelő fogkefe, fogkrém és egyéb fogápolási eszköz is. Van azonban néhány olyan dolog, melyet az emberek néha elfelejtenek, pedig nagyon nagy hatással van a fogainkra.

Összegyűjtöttük a legfontosabb fogápolási szabályokat, melyekre minden nap érdemes odafigyelni, hogy mosolyunk sokáig szép és egészséges legyen.

A helyes fogmosás menete

Fogat mosni naponta kétszer szükséges, reggel és este. Azonban ha van rá lehetőségünk az a legjobb, ha az ebéd elfogyasztása után beiktatunk napunkba egy harmadik fogmosást is.
A fogkefe sörtéje legyen puha, így nem okozunk vele kellemetlen érzést és nem károsítjuk a fogzománcunkat se. A sörtét helyezzük félig a fogunkra, félig pedig az ínyünkre, ennek a módszernek köszönhetően a fog és az íny között megbújó szennyeződéseket is el tudjuk távolítani. Fogmosáskor a fogkefét körkörös irányba mozgassuk.

A tökéletes fogmosás körülbelül 3 percig kell, hogy tartson, ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a hátsó fogainkat is alaposan megmossuk. Határozott, seprő mozdulatokkal húzzuk végig a fogkefe sörtéjét a fogínytől a fogkorona tetejéig és így haladjunk végig az egész fogsorunkon.

Annak érdekében, hogy fogaink között megbújó lepedéket és ételmaradékot is el tudjuk tüntetni, a legjobb, ha fogselymet és fogköztisztítót is használunk. Fogköztisztító keféből több méret közül tudunk választani. Olyat használjunk, amely könnyedén becsúszik a fogaink közé, mindenféle kellemetlen érzés nélkül.

Ha arra törekszünk, hogy minden lepedéket eltávolítsunk a fogunkról, vásároljunk ellenőrzésként gyógyszertárban kapható plakk- vagy lepedékfestő tablettát, melynek segítségével rendszeresen le tudjuk ellenőrizni, hogy maradt-e valamilyen lepedék a fogainkon.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tökéletes fogápoláshoz nem csak a fogmosás, de a rendszeres kontrollvizsgálat is hozzá tartozik. Akár panaszmentesen is meglátogathatjuk fogorvosunkat, hogy átnézze fogaink állapotát, ennek köszönhetően pedig időben kezelni tudja majd a legkisebb szuvasodást is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: