Szexuálisan frusztrált párok számára is van megoldás?

Amikor egy párkapcsolatban zavarok támadnak, az mindenre rányomja a bélyegét. Így amikor felmerülnek az első potenciális zavarok, gondok, megjelenik a merevedési zavar, az bizony nagy frusztrációkat okozhat. Nem csak az érintett félnek, hanem bizony a másiknak is, aki akár felelősnek is érezheti magát a kialakuló problémák miatt, gondolván, hogy benne van a hiba.

Sok-sok érzelem, gondolat terhelődik erre a problémára, érdemes foglalkozni vele úgy a párkapcsolat lelki, mint testi oldaláról. A szexuálisan frusztrált párok számára is van megoldás, ha együtt indulnak el egy közös úton, aminek a végén a boldog, testileg és lelkileg egyaránt kielégítő párkapcsolat áll.

Fókuszban a kommunikáció

A healthline.com összeállításából kiderül, hogy az első és legfontosabb ilyen esetben a kommunikáció, aztán a pihenés, relaxáció. Fontos, hogy újra felfedezze a másikat az ember, hogy egészségesen éljen, mozogjon rendszeresen, és hogy újra tanuljon meg játszani. Az eredmények nem fognak egyik pillanatról a másikra megjelenni, azonban a probléma sem egyik napról a másikra jelentkezett. Fontos tehát a kitartás és a türelem is.

A merevedési zavar nem jelenti a szexuális élet végét. Fontos, hogy a legtöbb esetben a zavar csak tünet, meg kell keresni az okokat. Sok esetben az okok az életmódban rejlenek, tehát a stresszmentesebb élet, a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás mind hozzájárul az egészséges szexuális élethez. Amikor pedig zavar keletkezik, akkor már igen nehéz fenntartani a szikrát, hisz a frusztráció csak nő és nő.

A kommunikáció nagyon fontos ilyen esetben is, a kielégítő szexuális élet egyik legfontosabb eszköze a kommunikáció. Hogy mindkét fél beszéljen nyíltan a vágyairól és a félelmeiről. Ha ugyanis a probléma jelentkezik, ha a libidó alacsony, akkor a másik fél gondolhatja azt, hogy már nem vonzó. Vagy akár azt is, hogy valami olyat tett, ami ilyen hatást váltott ki a párjából. Fontos, hogy ilyen esetben legyen nyílt a kommunikáció és hogy a felek támogassák egymást.

Fontos az is, hogy tudjunk segítséget kérni, egy jó szexterapeuta ugyanis nagy segítséget nyújthat a problémák közös feldolgozásában és a szexuális élet javításában. Fontos a lazítás is, amit könnyű mondani, amikor szorong az ember, de annál nehezebb kivitelezni. Mégis meg kell próbálni lazítani, hisz sok esetben a szorongás nagyobb szerepet játszik a merevedési zavarok meglétében, mint a fiziológiai problémák.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: