Szex terhesség alatt? Kérdések és válaszok egy sokakat érintő témában

Amikor valaki gyermeket vár, az élete igencsak megváltozik. Egy kisbaba érkezése mindig nagy öröm, de nagyon sok kérdés is felmerül ebben az időszakban. Olyanok is, melyeket a kismamák nem szívesen kérdeznek meg nőgyógyászuktól. Például, hogy terhesen lehet-e szexuális életet élni.

Egy párkapcsolatban mindig felborítja az erőviszonyokat, az egyensúlyt a kisbaba érkezése és tudatosan kell készülni erre az időszakra, hogy a párkapcsolat se szenvedjen csorbát. Persze mindenki máshogy viseli a terhességet, de előbb-utóbb felmerül a kérdés, hogy vajon terhesen lehet-e szexuális életet élni. Kilenc hónap hosszú idő, az egészséges szexuális étvágy számára mindenképp.

A glamourmagazin.co.uk a témával kapcsolatban a leggyakoribb kérdésekre kereste a választ. A szex a legtöbb terhesség alatt teljesen biztonságos, sőt, jó hatással lehet a terhességi stresszre is, hisz oldja azt. Fontos a tekintetben is, hogy a partnerrel való kötődés, az érzelmi kapcsolat is szoros marad.

Azonban fontos tudni, hogy a terhesség alatt a nők hormonrendszere igencsak nagy változásokon megy keresztül, egyik pillanatban így, a másikban pedig akár teljesen másképp is viszonyulhat a szexuális közeledéshez.

Ettől nem szabad megijedni, ez teljesen természetes, a libidó a terhesség alatt megváltozik. A terhesség alatt megnövekedett szexuális étvágy természetes, ennek pedig fiziológiai okai vannak. A terhesség alatt a szervezetben megemelkedik az ösztrogén és a progeszteron szintje, a libidó pedig a plafonig emelkedik.

Ráadásul az élvezetek is a maximumra emelkedhetnek, hisz a terhesség alatt a méh, a méhnyak és a hüvelyi terület vérellátása nagy mértékben megnő, így az érzések is erőteljesebbek, élvezetesebbek lehetnek. A szex tehát nem tilos a terhesség alatt, sőt, számos előnnyel jár mind lelkileg, mind fizikailag.

Sokan attól tartanak, hogy a kisbaba születése mindent felforgat majd, azonban ha tudatosan áll hozzá egy pár az új jövevény érkezéséhez, meg tudja őrizni a kettejük párkapcsolatának intimitását.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: