Szálláskeresés az interneten

Manapság már mindent egyszerűen és könnyedén elintézhetünk az internet segítségével. A jó ár/érték arányú szállásokat, hoteleket, apartmanokat azonban nem mindig könnyű megtalálni. Lássunk néhány tippet, hogy hogyan keressünk szállást a neten!

Google keresés

A legegyszerűbb módja az internetes keresésnek, ha a keresőt használjuk: ilyenkor annyi a dolgunk, hogy beírjuk a szövegmezőbe, hogy például Hévíz apartman, a kereső pedig kidobja a találatokat. Igen ám, de egyáltalán nem biztos, hogy az első pár oldalon minden érdekesebbnek tűnő ajánlatot kilistáz. Könnyen lehet, hogy a legjobb ajánlatokról lemaradunk, miközben a kereső a drágább szállásokat hozza előre.

Hévíz: könnyedén találhatunk magunknak szállást a népszerű helyeken is

Hévíz: könnyedén találhatunk magunknak szállást a népszerű helyeken is

Szállás kereső oldalak

Léteznek úgynevezett összesítő oldalak, ahol a különféle szállásadók egy bizonyos pénzösszegért bekerülhetnek, a vevők pedig egy-egy egyszerű kereséssel tudnak szűrni a találatok között. Sokkal hatékonyabb lehet, mint a sima kereső, hiszen ezeken a felületeken a különféle típusokra is rákereshetünk, például hotel, panzió, apartman, stb. A magyar oldalakon általában azt is kijelzik, hogy melyek a SZÉP kártya elfogadó helyek. Ez mindenképpen előnyös, hiszen sokan kapnak cafeteriát SZÉP kártyára, így pedig tudják, hova érdemes menniük ahhoz, hogy lemerítsék az egyenlegüket.

Vannak nemzetközi összesítő oldalak, például a Booking: ha külföldre mennénk jó választás lehet. Mindenféle módon lehetőség van listázni, keresni, és akár a kanapénkról is tudunk foglalni akár Ausztráliába is.

Pénztárcakímélő megoldások

A kuponos oldalakon is találhatunk kedvező szállásokat. A hotelek általában az uborkaszezon idejében hirdetnek helyeket, de akár a nyári főszezonban is megcsíphetünk egy-egy jó helyet. Mindenképpen nézzünk utána a helynek, hogy tényleg jó-e, tényleg úgy néz-e ki, mint a csalogató képeken, és, hogy nincsenek-e rejtett költségek. A szállás honlapját is ellenőrizzük le, néha előfordul, hogy az oldalon látható kedvezményes ár nem is igazán kedvezményes. A vásárlás ilyenkor a kuponos oldalon történik, de utána a vevőnek mindenképpen be kell jelentkeznie a szállodához is. Ha ügyesek vagyunk, akkor komoly összegeket takaríthatunk meg.

Más módokon is lehetőség van a spórolásra. Vannak olyan szálláskiadó portálok, ahol magánszemélyek adják ki a kanapéjukat vagy akár a teljes lakásukat is. Így akár egy belvárosi, amúgy nagyon drága környéken is sokkal olcsóbban lakhatunk, mintha egy szállodába mentünk volna. Vannak úgynevezett otthoncsere oldalak, ahol két, egymástól független országban (esetleg városban) élő ember egy-egy meghatározott időre otthont cserél, így semmibe sem kerül a szállás. Vannak ingyenes szállásadók is, ilyenkor mindenki meghirdeti a szállását, vendégül látja az illetőt az otthonában, de ez kölcsönösen elvárt dolog. Aki egyszer nyaralni volt, az később szállásadó lesz, így akár egy-egy repülőjegy és költőpénz árából bejárható a világ.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: