Ray Super Remote – Ez lenne a távirányítók Excaliburja?

Ha egy átlagos, modern háztartást veszünk alapul, és ott megnézzük a televíziózáshoz kialakított helyiséget – legyen az akár hálószoba, akár nappali –, akkor azt tapasztalhatjuk, hogy a közelben legalább 4-5 távirányító található, így egy a televíziónak, egy a DVD- vagy Blu-ray lejátszónak, külön a hi-fi berendezésnek, esetleg a konzolnak, vagy a set-top box-nak.

Egy ilyen irányító-kavalkád rendkívüli mértékben nehezítheti meg számunkra a megfelelő megtalálását, ezen felül pedig a legtöbb esetben már egyszerű film megtekintéséhez is legalább hármat kell használnunk, hiszen az egyikkel állítjuk a televíziót, a másikkal a lejátszó készüléket, a harmadikkal pedig a hangot hozzuk be az erősítőn. Összességében tehát a legtöbb nappaliban és hálószobában csak káoszt találhatunk!

Itt a megoldás

Ezt a problémát a tengerentúli Ray Enterprises vállalata már évekkel ezelőtt felismerte, azonban csak mostanra jutott el arra a pontra, hogy megvalósíthassa terveit, ennek megfelelően megalkottak egy olyan univerzális távirányítót, ami egyrészt érintőképernyős, ezen túlmenően pedig Bluetooth, Wi-Fi és Zigbee protokollon keresztül és képes kommunikálni, de természetesen beépített infravörös jeladóval is rendelkezik. A távirányító legnagyobb előnye azonban mégsem ez, sokkal inkább az, hogy akár több mint 200 ezer különböző eszközt vezérelhetünk vele a televízióktól kezdve a termosztátokon keresztül az összes internetre kötött kütyüig bezárólag.

Ray Super Remote - Ez lenne a távirányítók Excaliburja?

Ray Super Remote – Ez lenne a távirányítók Excaliburja?

A Ray Super Remote névre keresztelt készülék 200 dollárba kerül, és majdnem egy 5 colos kijelzővel rendelkezik, ami ránézésre és érzetre olyan, mintha egy okostelefont vásároltunk volna magunknak. A telefonnal ellentétben azonban ez a távirányító nem fog kétnaponta lemerülni, nem hív rajta senki, és természetesen rengeteg extra lehetőséget is kínál számunkra.

A plusz, ami benne van

A kérdéses – nevezzük így – okos távirányító segítségével lehetőségünk lesz különféle műsorokat keresni, ezen felül pedig egyetlen érintésre hozzáférhetünk az online műsorújsághoz, és az általunk beüzemelt felvevő készülék merevlemezének tartalmához is, már amennyiben össze tudjuk hangolni a készülékeket. Ez utóbbit ugyanis még Amerikában is csak egyetlen szolgáltató támogatja, de a jövőben természetesen az a cél, hogy az ilyen, és ehhez kapcsolódó készülékeket a lehető legjobban összehangolhassák az emberek, ezáltal bármi, amit nézni vagy hallgatni szeretnének, az rögtön elérhetővé váljon számukra egyetlen gombnyomással. Nem kell sem portot, sem csatornát váltani ehhez, csak ki kell keresni, amire szükségünk van, és a többit az új technológia magától megoldja.

A tervezők noha egy tökéletesen működő technológiát valósítottak meg, összességében tovább szeretnék fejleszteni elképzelésüket, a gyártó célja ugyanis az, hogy a Rey Super Remote okos távirányító hosszabb távon adatokat is gyűjtsön használójáról. Ez azért fontos, mert így a jövőben az irányító kiismerné használóját, és ízléséhez igazított műsorokat ajánlana számára.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: