Nem mindegy, hogy milyen fogkrémet használunk

Általában a fogaink ápolása a fő gondunk, de az igazság az, hogy a szájhigiéniai rutinunk és a fogkrém kiválasztásakor az ínyünket is figyelembe kell vennünk. Éppen ezért, bár minden fogkrém alkalmas fogmosásra, egyes fogkrémek a körülményektől függően jobb választásnak bizonyulnak.

Az igazság az, hogy a száj állapotától függően kell választani egyik vagy másik típusú fogkrémet, mert az egészséges száj nem fér össze az ínyvérzéssel vagy fogérzékenységgel. Ha egészséges a szánk, és nincs szükségünk speciális fogkrémekre, akkor a sok létező fajta közül melyiket válasszuk? Itt több lehetőség is van, de ez valóban személyes döntés, és a legjobb, ha mindig konzultálunk a fogorvosunkkal.

Fluoridos fogkrém használata

Ha nincsenek szájbetegségeink, akkor a fluoridtartalmú fogkrém a legjobb választás, mivel a fluorid nagyszerű szövetséges a fogszuvasodás elleni küzdelemben. Egy fogorvos szerint a fluorid beépül a zománcba, és ellenállóbbá teszi azt a savas támadásokkal szemben. A fogszuvasodást okozó mikroorganizmusokra gyakorolt antibakteriális hatása szintén pozitív, ami elengedhetetlen a száj egészségének megőrzéséhez.

Mit kell tudni az ízesített fogkrémekről?

Legyünk óvatosak, mert a fogkrémekben lévő aromákat azért adják hozzá, hogy jó ízt hagyjanak a szájban. És néha emiatt nem vesszük észre, hogy nem jól mossuk a fogunkat. Mindez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehetne őket használni. A gyermekek számára például nagyon hasznosak lehetnek, mivel élvezetesebbé teszik a fogmosás élményét.

Érdekes, hogy egy tanulmány szerint a megkérdezett felnőttek körülbelül 50%-a számolt be arról, hogy a fogkrém íze miatt választja az egyiket vagy a másikat. A legjobb azonban mindig egyeztetni a fogorvossal, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nincs-e szükségünk a fluoridos fogkrémekre.

Működnek a fehérítő fogkrémek?

Ahhoz, hogy egy fogkrém fehérítse a fogakat, a kémiai elemeknek át kell hatolniuk a zománcrétegen, és el kell jutniuk a dentinbe. Így a valóságban a fehérítős fogkrém csak a felszíni foltokat képes eltávolítani a fogakról.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: