Milyen plusz kiegészítőkkel lehet ellátni egy tetőablakot?

Amikor új tetőablakban gondolkodunk, akkor nemcsak azt érdemes végiggondolni, hogy fa vagy műanyag legyen, hanem azt is, hogy milyen kiegészítő megoldásokat válasszunk. Érdemes megfontolni, hogy az ablakkal együtt új árnyékolókat, szúnyoghálókat is beszerezzünk, hiszen így anyagilag jobban kijöhetünk, mintha pár hónap múlva, utólag szerezzük be ezeket a kiegészítő elemeket.

De nemcsak az anyagi vonzat számít, vannak olyan megoldások, melyeket utólag nem is lehet már beépíteni, így érdemes előre gondolkodni.

A tetőablak beépítésnél először is gondoljuk végig, mit is szeretnénk. Manapság nagyon népszerűek az okosmegoldások, melyek a tetőablak esetén is választhatóak. Létezik már esőérzékelő tetőablakokra, így ha elered az eső, az érzékelő jelez, az ablak pedig becsukódik.

Távvezérlésről is lehet szó, ebben az esetben is az okos megoldások lesznek a segítségünkre, mi pedig akár a munkahelyünkről is vezérelhetjük a szellőztetést, de akár a redőnyök mozgását is. Ezután nem kell majd aggódni, ha nyitva marad az ablak, vagy nem letet lehúzva a redőny.

A rovarvédelemre és az árnyékolásra is gondolni kell

Kiegészítő megoldások közé tartozik a szúnyogháló és az árnyékoló is. Kezdjük a szúnyoghálóval. A rovarvédelem egy fontos dolog, különösen a tetőtérben, ahol jó, ha az ablak legalább résnyire nyitva van, és jár a levegő. De a friss levegővel együtt nem szeretnénk hívatlan látogatókat is beengedni, így érdemes védelemről gondoskodni.

Ha már az ablakbeépítésnél gondolunk a rovarvédelemre, akkor beépített megoldásokat is igénybe vehetünk, de persze szúnyogháló utólag is felkerülhet a tetőablakra is.

Az árnyékolok esetében is ugyanez a helyzet. Utólag is beépíthetőek, de érdemes előre gondolkodni, és már a beépítésnél megtervezni, milyen árnyékoló kerüljön fel. Választhatunk redőnyt, ebben az esetben érdemes már a beépítésnél ezt a megoldást választani, de szóba jöhet reluxa, roló vagy roletta is. Rolóból ráadásul külső és belső megoldás is számításba jöhet.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: