Milyen előnye van a rendszeres ágytornának?

A rendszeres intim együttlétek fontosak a párkapcsolatunk szempontjából, hiszen erősítik az összetartozást érzést, és persze a vágyaink egymással történő kiélése sok kapcsolat alapját is képezi. Ezen túl azonban számos előnye van annak, ha rendszeresen összebújunk a párunkkal.

Erősíti az immunrendszert: kutatások bizonyítják, hogy azok az emberek, akik rendszeresen élvezik a testi örömöket, hamarabb lábalnak ki egy betegségből. Az ellenanyag termelés hatékonyabb lesz, melyeket már heti 1-2 alkalommal elérhetünk. Persze önmagában ez nem elég az immunrendszerünk jó működéséhez, de mindenképp jótékony hatással van rá.

Húgyhólyag kontrollálását erősíti a hölgyeknél: az erős medencefenék elősegíti, hogy csökkenjen az inkontinencia esélye. Az intim együttlétek, és az orgazmus megélés pedig erősíti a medencefenék izmait.

Vérnyomáscsökkentő hatása van: a kutatások azt bizonyítják, hogy az ágytorna és az alacsony vérnyomás között van összefüggés, pedig sokan pont az ellenkezőjét gondolják. Brit tanulmányok szólnak arról, hogy a rendszeres ágytorna segíti a magas vérnyomással küzdőket.

Csökkenti a stresszt: mivel a testmozgás csökkenti a stresszt, ezért sokaknak javasolják a sportokat, ha nagyon stresszes életvitel folytatnak. Viszont a rendszeres intim együttlétekkel hasonló hatás érhető el, ráadásul nemcsak testileg, de lelkileg is jó hatással van ránk, így a depresszió kialakulását is csökkenti.

Növeli az önbizalmat: nem is gondolnánk, de a tény, hogy ki tudjuk elégíteni a párunkat, pozitívan hat az önbizalmunkra is. Az önbizalomhiány természetesen megmutatkozhat az ágyban is, és teljesítményproblémákhoz vezethet, viszont a rendszerese ágytorna ezen javíthat.

Fejfájás ellen sem rossz megoldás: bár régóta mémként fut, hogy a hölgyek leggyakoribb kifogása az intim együttlétek ellen a fejfájás, valójában szex közben a vér a test alsó felébe tolódik, ezzel csökkentve a fej vérellátását, ami csökkentheti a fejfájást, akár tartósan is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: