Mik a legfontosabb szempontok projektor vásárlásnál?

Az első projektorok megjelenésével, megnőttek az előadások, konferenciák iránti kereslet. A kezdő lelkesedés után hamar fény derült a készülékek hátrányaira is. Először is a nem túl magas fényerő, amit egy nagyobb lámpával tudtak segíteni.

Sajnos ennél a megoldásnál is voltak szabályok amiket nem lehetett túllépni. A folyadékkristály és az elektronika hőre érzékeny, így az izzó hője sem lehet túl magas. Természetesen erre is volt megoldás, a fixen telepített projektorok elterjedésével. Ezzel egyszerre akár több kivetítőn ugyanazt a képet tudják előállítani. Vagy éppen több képet vetített egy vászonra. Ez a megoldás nagy fényerőt adott, de elveszítette a hordozhatóságát.

A legfontosabb szempont eldönteni, hogy mégis mire fogjuk használni a készüléket. DLP és LCD technológiák állnak rendelkezésünkre. A DLP technológia előnye a kiemelkedően magas kontraszt arány, hátránya viszont a gyakori chip meghibásodás, aminek javítása igen költséges. Az LCD projektorok nagyon megbízható eszközök, a kontraszt arányuk a legmagasabb a mai választékból, viszont árban irreálisan magasak.

Mai modern készülékek beszerzése és fontossága

Az újabbnál újabb digitális technológiák a rohanó világunkban rengeteget fejlődtek. Így például az ultrarövid vetítési távolságú és az interaktív projektorok egyértelműen segítik a konferenciákon bemutatott képek megértését. Ezzel nem csak a diákok életét könnyebbíti meg, hanem a tanár dolga is sokkal egyszerűbb lehet. Az interaktív előadások segítik a tanulók motivációját.

Néhány iskola digitális táblákat használ erre a célra, de már egyre több intézmény dönt az interaktív projektorok mellett. Rövid vetítési távolságuk miatt a tanárok árnyéka nem zavarja a képet, mint a digitális táblák esetében.

Ezek a készülékek bármilyen sík felületet interaktívvá varázsolnak. Legyen szó egy sötétítőfüggönyről, asztallapról, tábláról vagy egy sima falról. Az eszközhöz tartozó toll és szoftver segítségével a vetítési mozdulatok is könnyen irányíthatóak.

Szponzoráció: kinaibazis.hu

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: