Miért válasszunk alumínium redőnyt?

Kevesen tudják, de egyáltalán nem mindegy, hogy milyen redőnyökkel látjuk el otthonunkat, még akkor se, ha azt hisszük ránézésre mind ugyanolyan. Az alumínium redőny például rengeteg előnnyel bír, ezért ha redőnyválasztás előtt állunk, jobb, ha utána olvasunk, melyiknek milyen tulajdonságai vannak.

Németországban például már nem épülnek fel úgy a házak, hogy azokon ne alumínium redőny lenne. Hogy miért? Nyáron hűteni képes, míg télen fűteni, sőt még a betörőktől is megvédi otthonunkat. Ez az okos kültéri árnyékoló megérdemli azt, hogy kicsit bővebben beszéljünk róla.

Nem rozsdásodik és tökéletesen ellen áll az időjárási viszontagságoknak

Az alumínium redőnynek rengeteg olyan tulajdonsága van, mely hatással van otthonunk, munkahelyünk, vagy akár a nyaralónk és hétvégi házunk komfortjára. Nyáron azért lehet tökéletes, mert megbirkózik a kánikulával és hatásosan meg tudja akadályozni, hogy felmelegedjen otthonunk. Ha pedig elérkezik a hidegebb idő, abban segít, hogy tökéletesen kizárja a hideget és bent tartja a meleget a házban. Ősz kezdetekor sok család gondolkozik azon, hogyan lehetne idén energiatakarékosabban fűteni, mint az elmúlt években.

Miért válasszunk alumínium redőnyt?

Miért válasszunk alumínium redőnyt?

Erre tökéletes megoldás az alumínium redőny, hiszen az ablakokon és a rossz minőségű redőnyökön keresztül könnyen kisuhan a benti meleg és természetesen a lakás sokkal hamarabb hűl ki. Ezt tudva elmondhatjuk azt, hogy az alumínium redőny használata garantáltan csökkenteni tudja a fűtésszámlánkat.

Azoknál az új építésű házaknál ahol teljesen újak az ablakok, jól zárnak és még a ház is le van szigetelve, náluk is be tud segíteni az alumínium redőny, kevesen gondolnánk, de így is 20%-os megtakarítást köszönhetünk neki. Akár műanyag, akár alumínium redőnyről beszélünk, elmondhatjuk róla, hogy otthonunkat megvédi az esetleges betörések, illetve a kíváncsiskodó tekintetek ellen is. Az alumínium redőnyök azonban úgy működnek, hogy a lamellákat leeresztett állapotban erős acélrugók tartják, ez pedig megakadályozza a páncélzat feltolását. Ennek köszönhetően a betörésvédelmi faktor nő és ez nem csak otthonunknál igazán hatásos, hanem például a nyaralónknál is érdemes erre gondolni, melyet lehetséges, hogy a következő szezonig nem is látunk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: