Miért olyan népszerű a BDSM?

Ha közvélemény kutatást végeznénk, hogy ki milyen fétiseket ismer, akkor a BDSM meglehetősen előkelő helyen állna. Pedig sokan nem is élvezői ennek a szexualitási formának, csak ismerik, mert az elmúlt években nagy figyelmet kapott.

A Szürke ötven árnyalata volt az első erotikus könyv, amely ezzel a témával foglalkozott, még ha nem is hitelesen, aztán felkapta a média, és sorra kerültek ki hasonló témájú könyvek az erotikus írók kezei közül. Sokan pedig kedvet is kaptak kipróbálni, de az élmény nem minden esetben volt kellemes.

A könyvekben minden sokkal élvezetesebbnek tűnik, mint amilyen a valóságban, legalább is sokak számára. Persze vannak, akik ezeknek a könyveknek köszönhetően fedezték fel, hogy mit is szeretnek valójában, ez pedig mégiscsak pozitív.

Ugyanakkor tisztában kell lenni vele, hogy az erotikus könyvek nem mindig festenek hiteles képet, hiszen az izgalomkeltés, a szórakoztatás a cél, az pedig nem biztos, hogy ugyanazt a hatást érné el, ha a könyv fele a biztonságos kísérletezés megbeszéléséről szólna.

BDSM az erotikus könyveken túl

Attól, hogy megtetszik nekünk valami a könyvek lapjain, még közel sem biztos, hogy a valóságban, a párunkkal kipróbálva is ugyanaz lesz a helyzet. A kísérletezés sok stresszt okozhat, különösen, ha az élmény kellemetlen. Ezzel érdemes vigyázni, mert még a párunk kedve is elmehet, akár huzamosabb időre is, csak mert rávettük, hogy ő legyen Mr. Szürke.

Hasonló ez a felnőtt filmekhez, vagyis attól, hogy látjuk, elképzeljük, olvassuk, és ez izgat minket, még nem biztos, hogy átélve is ugyanazt a hatást érjük el.

Ráadásul a BDSM meglehetősen tág fogalom, rengetegmindent takar, melyeket teljesen külön lehet és néha kell is kezelni egymástól. Mielőtt bármit kipróbálnánk, amit a könyvek hasábjain olvasunk, előbb járjunk utána, hogyan is működik, miről is szól, és csak azután ruházzunk be a szükséges kellékekre.

Persze, ha bejön a dolog, akkor jobban is beleáshatjuk magunkat a témába, és élvezhetjük a rabságot, a fájdalmat vagy az irányítást.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: