Memory foam – matrac mellett már párnában is

Egész testünknek a matrac biztosít megfelelő alátámasztást, kényelmes és egészséges tartást alvás közben, de ezen belül nyakunknak is szüksége van erre, amit a jó párna tud megadni. A memory foam, azaz memóriahab matracok mellett már egy jó ideje memory foam párnákat is készítenek, melyek ugyanazon kitűnő tulajdonságokkal teszik jobbá alvásunkat, mint amikkel az ilyen jellegű matracok.

Amennyiben egész testünk megfelelő alátámasztást kap, az alvásproblémák, hát-, derék-, nyakfájdalmak jelentős része elkerülhető, a már kialakult bajok megszüntethetők vagy mérsékelhetők.

Matrac és párna összhangja

Nagyon fontos, hogy bár külön-külön szokás kezelni a matrac és a párnavásárlást, érdemes egységben gondolkodni. A matrac kiválasztása után úgy érdemes a párnánkat kiválasztani, hogy az passzoljon a matractípushoz. Természetesen nem kell, hogy memory foam matrac mellé ugyanilyen anyagból válasszunk párnát (bár jól járunk, ha így teszünk), viszont a keménységet és méretet mindenképpen összhangba kell hozni. ha jól választunk, tökéletes alátámasztás, kényelmes, pihentető alvás lesz a jutalmunk.

Milyen az a memory párna?

Memory foam – matrac mellett már párnában is

Memory foam – matrac mellett már párnában is

A memóriahabos matrachoz hasonlóan a memory foam párnák is egy tökéletesen formakövető, megfelelő alátámasztást biztosító anyagból készülnek. Az ilyen jellegű matrac és párna alapanyaga is egy antidinamikus viszkoelasztikus anyag, mely leköveti a ránehezedő testet és az azonnali formavisszanyerés helyett tartja is annak formáját. Ezek a párnák roppant változatos formában kaphatók. Matrac esetén a vastagság, a méret, míg memory foam párna esetében inkább a forma az, ami lényeges szempont a választásnál. vannak anatómiai kialakítású darabok hullámos bordázattal, de kapható memóriahab párna a szokványos párnalakban vagy virágformában esetleg hengerpárnaként. Éppen ezért, a megfelelő párna kiválasztásánál nem elegendő azt mondanunk, hogy legyen például memory foam. Milyen memóriapárna legyen?

Úgy válassz párnát, ahogy matracot!

A matrac kiválasztása nem egyszerű, de a megfelelő memory párna kiválasztásához is idő kell. Ahogy matrac vásárlás esetén, úgy párnaválasztáskor is a próbát tanácsoljuk. A matracot és a párnát is ki kell próbálni, különben nem tudhatjuk, hogy jó lesz-e nekünk. Kivéve természetesen, ha már egy bevált típusból veszünk ismételten, mondjuk elhasználódás miatti csere keretein belül.

A párna feladata az, hogy oldalfekvés közben az arc és a matrac közti helyet úgy töltse ki, hogy az a nyaki gerinc vonalában ne okozzon deformálódást. Ne nyomja fel túl magasra a fejet és ne is engedje túlzottan „belógni” a matrac irányába. Ha nincs meg a megfelelő alátámasztás, ugyanolyan kellemetlenségekkel kell szembenéznünk, mint egy rossz matrac esetén.

A párna kiválasztásakor egy olyan matracon tegyünk próbát, mely az otthoni, meglévő matrachoz hasonló keménységű. Ha ugyanis másmilyen matrac szolgál alátámasztásként a párnapróbához, mint amilyenen majd valóban használni fogjuk, a boltban kipróbált párna könnyen lehet, hogy otthon, más típusú matracon máshogy viselkedik majd.

A párna kiválasztásánál figyelembe kell venni az alvási szokásokat. Milyen testhelyzetben alszunk? Háton fekve? Oldalt, esetleg hason? A hason fekvésnek több hátránya is van, speciális testhelyzet ez, mely nagyon megterhelő nyakunk számára. Nme véletlen, hogy a hason fekvőknek külön párnatípust ajánlunk. Kimondottan nekik készülnek a hason fekvő párnák, melyek puhábbak és vékonyabbak az oldalt fekvéshez ajánlott daraboknál.

Forrás: www.agy-matrac.hu

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: