Lehet valaki sikeres szakember angol nyelvtudás nélkül?

Beszél angolul? A különböző felmérések szerint az állásajánlatok 32%-ában és a szakképzett állások 80%-ában követelmény az angol nyelvtudás. Magyarországon azonban a szakemberek fele nem beszél angolul. Ez akadálya lehet a szakmai sikereknek?

Ha a munkahelyekre koncentrálunk, akkor a magyar szakemberek nagyjából fele állítja, hogy rendelkezik angol nyelvtudással. Közülük 3% mondja, hogy kétnyelvű, és csak 23% tartja magát magas szintűnek. Hogyan befolyásolja ez a magyar szakemberek elvárásait? Az angol nyelv nem megfelelő elsajátítása korlátozza az álláslehetőségeket.

Az angol nyelvtudás elengedhetetlen

Az angol nyelvtudás hiánya (vagy az erről való hazugság) olyan tényező, amely a jelöltek kizárását eredményezheti a kiválasztási folyamat során. Egyre több jelentkezőt utasítanak el csak azért, mert nem megfelelő az angol szintje. Az angol az első számú nyelv a kulturális és a tudományos termelésben és a gazdaságban is. Azok, akik csak magyarul beszélnek, hátrányban vannak.

Karrierek, ahol nem kell angol

Képzőművészet: Bár a képzőművészeti tanulmányok lehetőséget adhatnak arra, hogy körbeutazzuk a világot, csak az a feladatunk, hogy megmutassuk és meglepjük az embereket a művészetünkkel.

Gasztronómia: Ez egy olyan szakma, amely elvileg lehetővé teszi, hogy a kevés angolt igénylő állások egyikébe kerüljünk. Az időnk nagy részét azzal töltjük, hogy minden vendéglátóst lenyűgöző ételekkel igézzünk meg, angoltudás nélkül.

Grafikai tervezés: Ez az egyik nem angol szak a kreatív elmék számára. Nos, szükség lesz némi angol nyelvtudásra, mert néhány grafikai tervezőszoftver alapértelmezés szerint angolul van.

Fotográfia: A fotográfia, akárcsak a grafikai tervezés, a nem angol szakok közé tartozik. Amikor fotózni tanulunk, a képeink beszélnek majd helyettünk, így – legalábbis elvileg – nem lesz szükség arra, hogy megtanuljunk angolul.

Divattervezés: A divattervezés tanulásával szinte a semmiből indíthatjuk el saját ruházati márkánkat. Itt sok kreativitásra és a részletek iránti éles szemre lesz szükség ahhoz, hogy csodálatos kollekciókat hozzunk létre.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: