Jóga szabadtéren, szabad levegőn

Nagyjából bármilyen sportot űzünk életszerű kereteken belül, annak mindig jó hatása lesz a szervezünkre és az egészségünkre. A fogyáshoz általában az olyan mozgásformákat ajánlják, amikben a pulzusunk megemelkedik, azonban az egyetlen előnye a sportoknak nemcsak a súlyvesztés lehet, hanem egyéb tereken is segít az egészségünkben.

A jóga például bárkinek jót tehet, de főleg a hátfájáson segíthet, remek választás, ha ülőmunkát végzünk és emiatt fájdalmat érzünk a hátunkban, derekunkban és nyakunkban is.

Erőnlét és egyensúly

A jóga egyszerre több területen is fejleszthet minket, például nyúlékonyabbak leszünk tőle, az erőnlétünket is növeli és az egyensúlyérzékünket is. Az állandó mély levegővételtől, amire oda kell figyelnünk, elindul a vérkeringésünk. Az egész napos ülés után, amiben akaratlanul is felveszünk egészségtelen pózokat, már csak egy egyszerű nyújtózás is jól esik, jót tesz. Képzeljük el, hogy ha naponta akár tíz vagy harminc percet jógára szánunk, az mennyi jót tehet a hátunkkal. Ha már kialakult az artritisz a testünkben, annak a tüneteit is enyhítheti.

A jóga nem csak egyenesen a testünkre hat, de a kitartó jógázás a stressz-szintünket is csökkentheti. Az egész testre kiterjedő gyulladásokat jól kezeli, rendszeres jógával a szívünk egészségéért is sokat teszünk. A jógával megjelenő nyugalom, az agyunk lecsendesítése megnyugtat minket, amitől az alvás is könnyedebben fog menni, illetve ad egy lökést a testünknek és agyunknak.

Egyenletes talajon a szabadban

A jóga még egy remek tulajdonsága, hogy nem kell hozzá különösebb felszerelés. Az a minimális követelmény is elhanyagolható, hogy szerezzünk hozzá egy jógamatracot. Az internet segítségével az otthonunkban egyszerűen elvégezhetjük a gyakorlatokat, a nappaliban, a padlón, a ház előtt a térkövön, de ha szükségét érezzük, nyilván kereshetünk egy stúdiót, ahol másokkal együtt gyakorolhatjuk a jógát. Fontos, hogy ha a szabadban jógázunk, tegyük azt egyenletes felületen.

Például kertünk térkövezett részén, ahová könnyen el tudjuk helyezni a jógamatracot vagy szőnyeget. A térkő sokak által kedvelt burkolat, ami nem véletlen, hisz ezek a kövek nemcsak esztétikusak, hanem tartósak is egyben, ráadásul szinte bárhol jól mutatnak. A kínálat pedig egyre szélesebb, egyre újabb formájú, színű és méretű térkövek jelennek meg, ezek pedig bátran kombinálhatók egymással. A nyugalmunkhoz pedig nemcsak az járulhat hozzá, hogy jógázunk, hanem az is, hogy kényelmes, kellemes környezetben élhetünk.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: