Ismerd meg a bútorgyártás lépéseit

A bútorgyártás roppant összetett folyamat, melynek számos határterülete van. Sok szakember, több gyár, termelőüzem, kitermelőbrigád, tervező dolgozik azon, hogy végül bepakolhasd a leszebb étkezőasztalt a konyhádba, vagy leheveredhess egy jó kis délutáni sziesztára a nagyméretű, extra kényelmes és nagyon dizájnos kanapédra.

Vajon tudod-e, mennyire sokrétű gyártási folyamat előzi meg az étkezőgarnitúrád, falépcsőd vagy kanapéd, de még a kis éjjeli szekrényed létrejöttét is? Most ebbe engedünk egy kicsit betekinteni téged.

A konkrét bútorgyártási folyamatot olyan gyártási eljárások, kitermelések és munkálatok előzik meg, melyek nem csupán az adott bútor vagy nem csupán a bútorgyártás szempontjából alapfeltételek. Ahhoz, hogy a bútorgyártás megkezdődhessen, szükséges az alapanyagok kitermelése (ha fáról vagy rattanról van szó), az alapanyagok feldolgozása és előkészítése. Ezeket a feladatokat nem minden esetben a bútorgyártó felügyeli, sokszor külső cégek biztosítják mindezt a gyár számára.

Szintén előfeltétel a bútor összeszereléséhez szükséges kellékek, mint csavarok, ragasztók, szegecsek, sínek elkészítése. Ezen kívül a bútorok megtervezése is egy külön szakma és külön mozzanat, mielőtt a valós gyártás megkezdődne.

Ha megvannak aza lapanyagok és megtervezték a bútort, következhet a gyártás, lépésről lépésre. Először is egy gyárban hivatalosan ki kell adni a gyártási utasítást. Az utasítás kiadását követően megkezdődik az anyagbeszerzés, készletezés és a raktározás, majd pedig a szükséges kellékek legyártása, legyártatása. Az anyagbeszerzést az előzőleg elkészített alapanyagok felkutatásával, megvásárlásával kezdik, kivéve, ha a bútorgyár maga gondoskodik a bútorok gyártásához szükséges alapanyagok előállításáról.

A bútorgyártáshoz méretre kell szabni az alapanyagokat. A tervrajzon szereplő paraméterek szerint dolgoznak ilyenkor a munkások. A megfelelő formában, minőségben és mennyiségben méretre szabják, kezelik, készítik elő az összeszerelésre szánt elemeket. Ha megvan minden alapanyag, elkezdődik a bútorok összeillesztése vagy lapraszerelt állapotban árusított bútorok esetén az elemek csomagolása. Végül minőségellenőrzést, készletezést végeznek, majd mindet végső csomagolásába helyeznek és elszállítanak a kiskereskedésekhez.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: