Így viseld a nagy visszatérőt – azaz újra csípőnadrágban

Rövid szünet után visszatér a csípőnadrág az üzletek polcaira, a kirakatok babáira, a címlapokra és az instagram divatposztjai közé is. Nyilvánvalóan az utcán is találkozunk majd vele, valószínűleg lépten-nyomon.

Igaz, a csípőnadrág nem tűnt el a ruhásszekrényekből és még mindig alapvető ruhadarab a magas derekúak mellett is, ám ez nem a divatdiktárokon, stylistokon és tervezőkön múlik, mert náluk az idei évben szóba sem jöhetett. Nem láthattunk csípőnadrágot a divatbloggereken (a kicsiken sem), az újságok címlapjain vagy a kifutókon, de még a televíziókban szereplő, stylistok által öltöztetett hírességeken sem. Sokak örömére szolgált a csípő fazon hanyatlása, mivel egy időben csak ezt a típust lehetett kapni és valljuk, nem mindenkinek áll jól.

Ugyanez igaz a másik rémhírben szereplő nadrágtípusra, a trapézszárú farmerre, mely egyesek véleménye szerint szintén visszaszivárog életünkbe. Nos, mindenki döntse el, melyiknek örül vagy örülne jobban, de azt le kell szögeznünk, hogy bizony sajnos néha kitol velünk a divat, kivéve, ha tökéletes alakkal rendelkezünk. Egy tökéletes alakon minden jól mutat, csak ugye a tökéletes alak még egy nagyobb ebéd után is odavész pár órára. Mit mondjon akkor az, kin van némi fölösleg vagy alacsonyabb, esetleg szélesebb csípőjű, mint a kor szépségideálja?

A csípőnadrágokat egyenesen imádtuk, még azok is felvették, akiknek egyáltalán nem volt indokolt. Aztán ahogy egyre divatosabb lett a normál és a magasított derék, úgy jöttünk rá arra, hogy talán ezek a darabok még az úszógumik eltakarásában is segítségünkre lehetnek. Minden ruhadarab sikere viselője testalkatán múlik. sajnos nem mindenki tudja jól meghatározni, mi áll neki jól, így nagyon előnytelen kombinációk születhetnek, amikben a csípőnadrág igazi ellenségnek számít. Miért? Mert mindent megmutat, pont ott „vág ketté”, ahol a kis súlyfölösleg is láthatóbbá válik. Egy magasabb derék szebb íveket ad, „összetart”, így formálja az alakot.

Kinek áll jól a csípőnadrág?

Állítólag azok számára előnyös ez a roppant alacsony derekú fazon, akik nyugodtan megmutathatják csípőjüket. A különböző testtípusok közül főleg a fordított háromszög, a téglalap testalkat számára ideális, de a fiús alkatú hölgyek is nyugodtan hordhatják. – Igen, ezt az alapvető álláspont, azonban ezzel nyugodtan vitatkozhatunk. A körte vagy homokóra testalkatra kevésbé ajánlják a csípőnadrágokat, azonban akkor járunk a legjobban, ha elfelejtjük ezeket a határokat. Miért? Mert egy szép, formás csípő, mely akár lehet kerekebb, szélesebb is, vékony derékkal, úszógumi nélkül csodásan néz ki. Hol lenne az előnytelen, ha erre a nőies formára hívjuk fel a figyelmet? Különben is, jelenleg divat a nagy fenék, széles csípő, így a csípőnadrágok viselésétől egyáltalán nem kell óvakodniuk azoknak, akik nem a fordított háromszög vagy fiús formát kapták a természettől.

Itt keresd a divatot

Kinek nem ajánlott a csípő fazon?

Azoknak, akik súlyfelesleggel vagy extrém mód széles és négyszögletes csípővel rendelkeznek, a csípőnadrág valóban kerülendő. Sajnos a szögletes és széles csípő esetében pont oda vonzza tekintetet, pont azt a vonalat emeli, ami köszönő viszonyban sincs a kerekded vagy íves formákkal. Ilyen csípővel rendelkezőknek a hagyományos derék a legideálisabb, még a magasított fazonok csak a második helyen szerepelnek. A súlyfelesleg – bár mindenki maga döntheti el, hogy meg van-e elégedve külsejével és minden forma lehet szép – sajnos nem kompatibilis a csípőnadrággal.

A nadrág derékvonalának végződése ugyanis ott vág be, ahol a legtöbb nő a leginkább küzd zsírfelesleggel. Nem érdemes újabb „hurkát” képezni a testen, ezért ilyen testalkatra a magas derék a legideálisabb. A magas derekú nadrág is megtartja a kerek formákat, viszont sokkal jobb „csomagolást” biztosít hozzájuk.

Így viseld a nagy visszatérőt – azaz újra csípőnadrágban

Így viseld a nagy visszatérőt – azaz újra csípőnadrágban

Magyarországon még csak híre ment a rövid derék visszaköszönésének, ám az Instagramon és a lesifotósok „művein” jól látható, hogy a divatvilág és a sztárvilág már előszeretettel hordja. Több fotó is készült Gigi Hadid, Giselle Bündchen és Emily Ratajkowski influencerekről, melyeken csípőnadrágot viseltek és roppant trendinek látszottak. Egészen biztos, hogy ez nem marad visszhang és követők nélkül, így már csak az a kérdés, hogy pontosan mikor jelenik meg ismét az üzletek kínálatában a csípőnaci. Még az idei őszi szezonban? Vagy csak majd a következő tavaszi/nyári kollekciókban?

Annak, aki elégedett testével, mindegy, mit vesz fel, ha tetszik magának, rendben lesz. De azok számára eljött a diéta és hasedzés ideje, akik nem szeretik a fölös kis párnácskákat hasi tájékon, mert bizony könnyen lehet, hogy jövő ilyenkor már semmi nem fogja takarni őket és a croop topok vagy a szekrényben pihennek, vagy tökéletes csípőnket hangsúlyozhatják nadrágunkkal karöltve.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: