Így készíts otthon isteni finom és egészséges Hot-dogot!

A hot-dog az egyik olyan étel, amit imádunk annak ellenére, hogy tudjuk, egyáltalán nem egészséges és ha minden nap ezt fogyasszuk, akkor bizony hamar fel fognak ránk kúszni azok a fránya kilók, amit aztán majd izzasztó edzéssel tudunk csak leadni.

Ha életmódot váltunk, akkor nem kell attól félnünk, hogy a legkedvencebb ételeinkről kell lemondanunk, hiszen mindent, el tudunk készíteni egészségesebb változatban is. Most megmutatjuk, hogy hogyan tudunk saját magunk isteni finom hot-dogot készíteni a saját konyhánkban, melyben csak egészséges alapanyagok lesznek, így mindenféle bűntudattal fogyaszthatjuk majd.

Egészséges hot-dog a saját konyhánkból

Az egészséges hot-doghoz kicsit több zöldséget fogunk használni, mint amit már megszokhattunk a „sima” hot-dognál, de ettől ne ijedjünk meg, hiszen nagyon finom lesz!
A hagyományos kifli helyett használjunk teljes kiőrlésű lisztből készült sok magvas kiflit, melyet, ha ügyesek vagyunk, saját magunk is el tudunk készíteni.

A virsli fogyasztásától nem kell megijedni, hiszen ha olyan terméket vásárolunk, melynek a csomagolásán az van feltüntetve, hogy legalább 80%-os hústartalmú, akkor egyáltalán nem egészségtelen. Magas hústartalmú virslit egész nyugodtan fogyasszunk akkor is, ha odafigyelünk az étkezésünkre.

5 izomépítő ebéd, amit a munkahelyeden is elfogyaszthatsz

Vágjunk fel egy nagy fej vörös és egy nagy fej likhagymát, melyet nagyon csekély mennyiségű kókusz vagy olívaolajon karikára vágva pirítsunk meg. A kiflijeinket vágjuk ketté, majd helyezzünk beléjük egy-egy levél friss salátát. Erre helyezzünk néhány érett paradicsom szeletet, majd mehet bele a sült hagymaszelet is. A virslit főzés után egyből tegyük a hot-dogba, hogy még forrón tudjuk fogyasztani.

Ha pedig még forróbb hot-dogra vágyunk, akkor dugjuk be az egészet a meleg sütőbe néhány percre, hogy az egész szépen átforrósodjon. Ezután válasszunk olyan majonézt, ketchupot és mustárt mely vagy teljesen cukormentes, vagy legalább kevesebb cukrot tartalmaz és light. Egy ilyen, egészségesebb hot-doggal garantáltan sokkal jobban jól fogunk lakni, mint azzal, amibe egyszerűen csak bele van dobva egy egyszerű főtt virsli.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: