Így jósolhatjuk meg az időjárást Szilveszter napján

Sok babona szerint az fog történni velünk az elkövetkező egy évben, ami újév napján. Az újévvel kapcsolatos babonák pedig az időjóslásra is kitérnek, hiszen egyes hiedelmek szerint a szilveszter és a január elsejei időjáráson fog múlni az elkövetkező időszak időjárása is.

Az idősebb emberek biztosan a mai napig figyelünk, milyen az ég, milyen az időjárás ezen a 2 napon, hiszen szerintük igen sok minden múlhat ezen. Vegyük sorra, milyen időjárás várható, ha figyelünk a szilveszteri, és az újévi időjárásra, hiszen ezekből azt is megtudhatjuk milyen nyarunk, vagy telünk lesz, vagy éppen milyen lesz a termés következő egy évben.

Hosszú, vagy rövid lesz a tél idén?

Egyesek szerint ha az év utolsó hónapja igen enyhe, és csapadékos, akkor a tél kitart majd egészen március elejéig. Ha azonban egész decemberbe nagyon hideg, zimankós időjárás van, akkor várhatóan hamarabb véget fog érni. A babona szerint ha szilveszter első éjszakáján esni kezd az eső, és másnapra sütni fog a nap, akkor igen rossz termésre kell számítanunk, ám ha szilveszter, és újév napján ugyanolyan lesz az időjárás, akkor jó lesz a termés ebben az évben.

Ha szilveszter éjjelén hideg, szeles időjárás van, akkor igen hosszú télre kell még számítanunk, ám ha ezen az éjszakán egy kis felmelegedést észlelünk és olvadni kezd a hó, akkor sok bor lesz jövőre, hiszen várhatóan bőséges lesz a szőlőtermés.

A hiedelem szerint ha január 1-én szép, csillagos eget látunk, akkor rövidebb lesz a tél, mint gondolnánk, ha pedig piros a hajnal, akkor az egész esztendőnk hideg, és szeles lesz majd. Régi babona szerint ha újév napján sokat süt a nap, akkor majd sok hal fog kerülni az év során a halászok hálójába. Egyes vidékeken pedig úgy tartják, ha az újesztendő napján szép, verővényes napunk lesz, akkor az egész évre ez az időjárás lesz jellemző.

Bármilyen időjárás is lesz szilveszterkor, és újévkor, tartsuk észben, hogy nem érdemes miatta bosszankodnunk, hiszen ne felejstük el, hogy egyes babonák szerint azt fogjuk egész évben csinálni, amit újév első napján csinálunk. Ugye, senki nem szeretné végig bosszankodni, és mérgelődni az egész évet?

Forrás: szilvesztertipp.hu

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: