Így ismerhető fel a rossz könyvelő

Egy rossz könyvelői munka akár a vállalkozás végét is jelentheti. Ebből adódóan a tulajdonos vagyona is veszélyben foroghat. Egy elrontott könyvelés, le nem adott számla vagy nem csatolt papír komoly pénzbírságba is kerülhet nem csak cégeknek, de magánszemélyeknek is.

A könyvelő sokszor a cég lelke is egyben, ezért érdemes körültekintően választani. Ha nem biztos könyvelője hatékonyságában, íme néhány ötlet melyek alapján garantáltan megbizonyosodhat benne, hogy itt az ideje új szakembert keresni.

A rossz könyvelő ismérve

Először is tudomásul kell venni, hogy vannak dolgok amik, nem szolgálják a cég jövőjét. Hiába szimpatikus vagy éppen baráti a viszony, mindenképp el kell dönteni melyik a fontosabb. Bizonyos minimumok hiánya, mint, hogy nem köt Önnel szerződést, nem kap számlát, nincs saját felelősségbiztosítása a könyvelőnek és nem a saját ügyfélkapuján adja le a könyvelési beszámolókat aggodalomra adhat okot.

Rendszeres adatokról, kimutatásokról ( ÁFA-lista, bevételi, elszámolható kiadási adatok) havi szinten kellene írásos anyagot kapni, ennek rendszeres hiányakor felmerülhet a kérdés, hogy tényleg elvégezte- e a megbízott munkát. Ha a hónapok során nem hívja fel az Ön figyelmét az újabb adózási kedvezményekre, lehetőségekre továbbá nem nyújt segítséget az adótervezésben és mástól értesül újdonságokról akár az a más is csinálhatná könyvelői munkáit. Az üzleti szemlélet szükséges egy adott év előretervezéséhez és egy ügyfélre szabott stratégia kidolgozásához. A könyvelőt mindenképp más könyvelő vagy könyvvizsgáló ellenőrizze.

Az ember tévedhet, azonban fontos, hogy a NAV találja meg ezeket a hibákat vagy egy könyvvizsgáló. Egy könyvelőiroda manapság már teljes körű szolgáltatást képes nyújtani, melyben garantálják a pályázatfigyeléseket, rendszeres pénzügyi tanácsadást nyújtanak továbbá szükség esetén ügyvédi szolgáltatást is képesek nyújtani. Ha a felsoroltak közül több problémára is ráismer, akkor mindenképp gondolkozzon el azon, hogy cége vagy könyvelése jó kezekben van-e.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: