Ezek az okok állhatnak a korai magömlés hátterében

A korai magömlés akkor fordul elő, amikor az ondó a kívántnál hamarabb hagyja el a testet szex közben, ez pedig egy igen gyakori szexuális panasz.

Ha ritkán fordul elő, akkor az még nem ok az aggodalomra, de ha gyakori problémává válik, akkor érdemes foglalkozni vele – írja a Mayo Clinic.

Ha a behatolást követő 1-3 percen belül megtörténik az ejakuláció, akkor az már korai magömlésnek számít, valamint az is, hogy ha a férfi nem képes az ejakulációt a szex közben késleltetni. Emiatt sokan nyugtalannak, frusztráltnak érezhetik magukat, emiatt pedig hajlamossá válhatnak elkerülni a szexuális intimitást.

Az egész olyan, mint egy ördögi kör, hisz egy idő után a párkapcsolat egészére rányomhatja a bélyegét. A potenciagondok sokfélék lehetnek, és érdemes ezekről nyíltan kommunikálni a partnerrel, és persze egy szakemberrel is a minél jobb és gyorsabb megoldás érdekében.

A korai magömlés is egy kezelhető állapot, bizonyos gyógyszerek, a tanácsadás és az ejakulációt késleltető technikák segíthetnek javítani a dolgon. A korai magömlésnek több típusa van: az élethosszig tartó magömlés az első szexuális együttléttől kezdve mindig vagy majdnem mindig előfordul.

És van a szerzett, ami a korábbi, magömlési problémák nélküli szexuális tapasztalatok után alakul ki. Akkor érdemes felkeresni az orvost, ha a legtöbb szexuális együttlét során a kívántnál hamarabb történik meg az ejakuláció. Gyakori persze, hogy az ember zavarban érzi magát a szexuális egészségügyi problémák megbeszélése miatt, de ilyenkor tartsuk azt szem előtt, hogy ez a probléma gyakori és kezelhető.

A korai magömlés pontos oka nem ismert, régebben úgy gondolták, hogy csak pszichológiai okai vannak, ma már azonban tudják, hogy pszichológiai és biológiai tényezők összetett kölcsönhatásából áll. A pszichológiai tényezők lehetnek például a korai szexuális tapasztalatok, a rossz testkép, a depresszió, az aggódás a korai magömlés miatt, a bűntudat, ami miatt az ember elsietheti a szexet.

Szerepet játszhatnak továbbá a merevedési zavarok, amikor az erekció megszerzése és megtartása miatti aggodalom kialakíthatja az ejakuláció elsietésének mintáját. Gyakori, hogy a korai magömlés és a szorongás együtt fordul elő. A kapcsolati problémák is hozzájárulhatnak a korai magömléshez, ez igaz lehet, ha korábban olyan szexuális kapcsolatai voltak más partnerekkel, amelyekben a korai magömlés nem gyakran fordult elő.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: