Barátság vagy szerelem? Így derítheted ki

Vannak dolgok, amiket könnyen el lehet dönteni. Ilyen a fekete, fehér, jobb és bal, beteg és egészséges. A párkapcsolatokban szintén vannak könnyebben és nehezebben meghatározható esetek. Csak, hogy említsünk pár példát, miközben az impotencia azonnal világosan érezhető, addig a barátság és szerelem közötti szál gyakran elmosódik.

Nézzük, hogy mit lehet ilyenkor tenni.

Lehet, hogy ismerős az az érzés, amikor közel kerülünk valakihez. Sokat beszélgetünk, talán még szórakozni is eljárunk együtt. A többiek úgy tekintenek ránk, mint egy párra, és talán mi is kezdjük úgy érezni, hogy itt kialakulóban van valami. Aztán, amikor végre rászánjuk magunkat arra, hogy megosszuk az érzéseinket a másikkal, akkor kiderül, hogy ő csak barátként tekint ránk.

Ezek az egyoldalú kapcsolatok nagy csalódásokat hoznak magukkal, ráadásul a barátságunkra is ráteszik a bélyegét. Mi állhat a háttérben?

Mi lehet a gond?

Sokszor az elektronikus üzenetek és a közösségi oldalak befolyásolják az érzéseinket. A beszélgetések, fényképek és felületes kommunikáció arra bíztathat, hogy hamarabb belehabarodjunk a másikba. Talán kedvesnek és viccesnek tűnik a rövid üzenetekben, viszont az életben egészen más lesz a kapcsolatunk.

Vannak olyan emberek, akik azért írogatnak a többieknek, mert unatkoznak. Mások csak az odafigyelést keresik, és ezért beszélhetnek pont velünk. Az interneten egy olyan üzenetbe is, mint az álmodj szépeket, beleláthatunk annál többet. Ráadásul az aranyos szmájlik is megnehezítik a dolgot, könnyen többet hiszünk, mint ami a valóságban történik.

A lényeg, hogy ne keverjük össze valakinek a figyelmességét azzal, hogy tényleg vonzódik-e hozzánk. Ehhez a következő lépéseket kell betartanunk.

Legyünk tárgyilagosak. Úgy vizsgáljuk a helyzetet, mintha kívülállók lennénk. Az érzéseink gyakran becsaphatnak minket, így inkább ne bízzunk bennük.

Legyünk tisztánlátók. Ha azon gondolkodunk, hogy többek vagyunk-e barátoknál, akkor álljunk meg egy pillanatra. Talán éppen mi kezdtünk el érzelmeket táplálni, viszont ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a másik is

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: