Általános tippek a költözés előtt, hogy simán menjen a szállítás

A költöztetést Magyarországon is egyre többen bízzák szakavatott költöztető-brigádokra, amivel kapcsolatban rengetegen abban a tévhitben élnek, hogy nekik semmi dolgunk sem lesz, csak megvárják, amíg megérkeznek a szállítók, azok feltesznek mindent a teherautóra, és elfuvarozzák berendezési tárgyainkat és az egyéb holmikat a megadott helyszínre.

A valóságban azonban ez nem ennyire idilli, hiszen a költöztetők feladatkörébe nem tartozik bele például a csomagolás, csak és kizárólag a pakolás és a szállítmányozás.

Amit a szállítók kiérkezés előtt feltétlenül el kell intézni

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a szállítmányozókat akkor hívják ki, amikor tulajdonképpen még semmit sem pakoltak el az egész lakásban, így túl szűkös határidő áll a rendelkezésükre ahhoz, hogy mindent nyugodtan és türelmesen elpakoljanak. A szállítók ugyanis nem fognak várni, nem fogják szépen elcsomagolni a törékeny porcelánokat, ők csak megfogják, és felrakják a teherautóra a megmutatott tárgyakat, a bútorokat, valamint például az előre bedobozolt apróságokat. Ebből kifolyólag érdemes már akkor megrendelni a szállítókat, ha legalább a szekrényekből kipakoltunk, és a berendezési tárgyak nagy részét elcsomagoltuk, elpakoltuk, esetleg már el is hordtuk, hiszen a legkisebb apróságok szállítását érdemesebb inkább nekünk intézni.

Hogy kell-e segíteni a szállítóknak? Természetesen nem, csak instruálni kell őket azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit és esetleg milyen sorrendben kell felpakolni a teherautóra, amit ők tapasztalatukból kifolyólag a lehető legszakszerűbben végeznek majd el úgy, hogy kedvenc tárgyainkon lehetőleg semmilyen sérülés se keletkezzen.

  • Minőségi és megbízható futárszolgálat: dltmove.hu

Ha mi pakolunk, érdemes mindent úgy bedobozolni, hogy a teherautón a dobozok mocorogni és ütődni fognak, tehát ha az értékes porcelánokat és a törékeny csecsebecséket is a szállítókra bízzuk, akkor azokat ne egyszerű újságpapírba, hanem legalább törülközőkbe és konyharuhákba csavarjuk, amivel helyet is spórolunk, hiszen egy kalap alatt megoldjuk a csomagolást, valamint a törékeny áruk és a törölközők, valamint a konyharuhák elszállítását is.

Általános tippek a költözés előtt, hogy simán menjen a szállítás

Általános tippek a költözés előtt, hogy simán menjen a szállítás

Az egyéb teendők

Természetesen költözés előtt nem csak a szállítással kell foglalatoskodunk, hanem számtalan egyéb dolgot is el kell intéznünk, amelyek zöme gyakran csak akkor jut az emberek eszébe, amikor már késő. Példának okáért érdemes bejelenteni a hivatalban az új lakcímet, ahová át kell irányítani levelezéseinket, újságjainkat, valamint jelezni a változást minden érintett hivatalban, legyen az bank, biztosító vagy egyéb szolgáltató.

Apróság, de sokaknak segíthet, ha összecsomagolunk egy olyan dobozt, amibe az új házba való megérkezés után a legnagyobb szükségünk lehet, így tegyünk bele például váltás ruhát, némi elemózsiát, törülközőt, tisztálkodó- és tisztítószereket, gyógyszereket és így tovább, hiszen ezeket igencsak körülményes lesz megkeresni majd a sok doboz-halomban.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: