A XX. század legszebb női

A múlt század bővelkedik olyan hölgyekben, akik egyedi szépségükkel méltó módon írták be magukat a divattörténelembe. Ám nem csak vonzó külsejük, hanem céltudatos jellemük is hozzájárult hírnevük fennmaradásához. Cikkünk a XX. század legszebb nőit mutatja be.

Carole Lombard, egy szabad kismadár

Carole Lombard az 1900-as évek első évtizedeinek ünnepelt hoolywoodi sztárja volt. Minden téren falta az életet, gyakorlatilag másra sem tudott gondolni csak a sikerekre és az örömökre.

Nem törődött a kritikákkal, a pletykákat pedig egyenesen körberöhögte. Intrikákkal tűzdelt szerelmi élete szinte mindig rivaldafényben állt. Falta a pasikat, miközben lázasan kutatta a boldogságát.

Végül Clark Gable, a híres filmcsillag mellett úgy tűnt, meg is találta számításait. A sors azonban máshogy döntött. Lombard az édesanyjával rendszeresen jótékonykodott. Egy ilyen akcióról tartottak hazafelé, amikor a repülőgépük egy hegynek csapódott. Gable nem tudta magát túltenni a tragédián,  valóban szerette a színésznőt. Ma közös sírban nyugszanak, amit a férfi végrendeletének megfelelően nem nyitottak meg a nyilvánosság előtt.

Elizabeth Taylor, a 20. századi Kleopátra

A színésznőt senkinek sem kell nagyon bemutatnunk, kalandos életútját több generáció is jól ismeri. Pályáját nagyon korán, még gyermekként kezdte, de sokakkal ellentében, később sikeresen átállt a felnőtt szerepekre.

Karrierje csúcsát az 1950-es és a 1960-as években érte el. A szerény kislányból igéző szemű szépséggé változott, akinek tekintetébe férfiak milliói voltak szerelmesek. Nem hiába kapta meg a világtörténelem legszebb nőjeként számon tartott Kleopátra szerepét.

A címlapok királynője is volt, rengetegszer szerepelt olyan híres magazinok főoldalán, mint például a Life. Viszont a nagy Ő nála sem jött könnyen. Több kapcsolata és balul elsült házassága is volt, de talán az igaz szerelemet Richard Burton jelentte számára.

A színésznő élete végén még bonyolult viszont kezdett egy nála 20 évvel fiatalabb férfival. Eleinte jól meg voltak egymás mellett, de a kettőjük között húzódó különbségek miatt eltávolodtak egymástól. Elizabeth Taylor 2011-ben hunyt el.

Ava Gardner, az örök csillag

Ava Gardner a valaha élt legnagyobb filmsztárok egyike. Csodállatos szépség volt, aki a karrierjét éppen testi adottságainak és egyik rokonának köszönheti. A sógora ugyanis New Yorkban egy fotóstúdiót vezetett. Lefotózta a lányt és a fotót kitette a stúdia kirakatába. A kép megtetszett egy színházi alkalmazottnak és onnantól kezdve nem volt megállás.

Ava hamarosan otthagyta az iskolát és mindent a színészkedésnek vetett alá. Hollywoodba költözött, ahol számos filmes szerepet kapott.

A fiatal lányt gyorsan beszippantotta a nagyvilági élet és 19 évesen már feleségül is ment Mickey Rooney színészhez. Egy év múlva elváltak, majd egy zenésszel kötötte össze életét. De ez a házassága sem volt sikeres. Legtöbb ideig Frank Sinatra oldalán bírta. Bár kapcsolatukat viharos veszekedések jellemezték, a válásuk után, életük végéig barátok maradtak.

Utolsó éveire Ava is lenyugodott kicsit, Spanyolországban élt egy ideig, ahol Ernest Hemingway-jel kötött barátságot. 1990-ben halt meg. „Fáradt vagyok!” Állítólag ezek voltak utolsó szavai.

Szponzoráció: weboldal

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: