A teljesítmény problémák másik oldalán, mit érezhet ilyenkor a párunk?

Ha egy férfi nem úgy teljesít az ágyban, ahogyan szeretne, az lelkileg nagyon megterhelő. Ilyenkor egy férfi a saját férfiasságát is megkérdőjelezi, nem érzi már magát elégnek, és csak tetézi a bajt, ha önmarcangolásba kezd, elhidegül a párjától, vagy megpróbálja szőnyeg alá söpörni a problémát.

Szembenézi a problémával nagyon nehéz, kimondani, sőt segítséget kérni pedig talán még nehezebb. De annak sem könnyű, aki a probléma másik oldalán van, vagyis a hölgyeknek, kik szintén szembesülnek valamilyen formában párjuk problémájával.

Először lehet, hogy csak annyit vesznek észre, hogy ritkább az intim együttlét, de az is lehet, hogy testközelből tapasztalják, hogy bármit is tesznek, úgy tűnik, a párjuk nem vágyik rájuk. Ilyenkor persze sok hölgy kezd veszekedni, és sok mindnet párja fejéhez vág a sok munkától, a kapcsolati problémákon át egészen a megcsalásig, de akár magát a problémát is, hogy lám, merevedési zavar van, de ezt nem épp a legkonszolidáltabb stílusban. Ez pedig inkább csak ront a dolgon, és egyáltalán nem segít.

Az egymás hibáztatása nem jó megoldás

Persze ilyenkor az urak is próbálják védeni azt, ami a méltóságukból megmaradt, visszavágnak, hogy a nő a hibás, nem elég kívánatos, az együttlét is unalmas, stb., próbálva elterelni a témát a valódi problémáról. Ez azonban nem vezet sehova, csak a kapcsolat megromlásához.

Ha felmerül egy ilyen gond, mint a merevedési zavar, akkor őszintén kell beszélni egymással, hogy egyik fél se hibáztathassa a másikat, ráadásul sokkal könnyebben lehet megoldásokat keresni, ha egy támogató partner áll mellettünk.

A hölgyeknek sem könnyű ez a helyzet, viszont attól, hogy csak szidják miatta a párjukat, nem fog a gond megoldódni, sőt.

Megoldás csak akkor születhet, ha a hölgyek inkább segíteni próbálnak, megértőek és türelmesek egy ilyen helyzetben. Sokszor a gond csak eseti, hiszen egy stresszesebb időszak is okozhatja a teljesítmény gondokat, de ha sikerül ebből kikeveredni, akkor meg is oldódik a gond. Persze ez csak a lelki eredetű teljesítménygondokra igaz.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: