A talp, a sarok, a boka is fájhat – van megoldás

Amikor a mozgásszervi fájdalmakra, megbetegedésekre gondolunk, a legtöbbször a hátfájás és a vállfájdalmak jutnak az eszünkbe. Ezek valóban a leggyakoribbak, melyeknek szintén többféle oka lehet, elsősorban a mozgásszegény életmód, vagy valamilyen sérülés. De nemcsak a hát és a váll, hanem a sarok, a talp és a boka is fájhat.

Ezeknek a fájdalmaknak a hátterében is sokféle dolog állhat. Amikor a fájdalom hirtelen jelentkezik és viszonylag hamar elmúlik, akkor akut fájdalomról beszélünk, amikor pedig hosszú hónapok óta fennáll, akkor már krónikus fájdalomról. Legyen szó bármelyikről is, a talp, a sarok, a boka fájdalma igencsak megnehezítheti az ember mindennapi életét.

Fontos, hogy ne csak a tünetet kezeljük, mert attól a probléma nem fog megszűnni. Fel kell deríteni az okokat, hogy megszülethessen a legjobb megoldás. Ebben segít a Harmónia Centrum, ami a sarokfájdalmak ellen is sikeresen végez kezeléseket.

A sarokfájdalom okai

A háttérben nagyon sok minden húzódhat, például a túlsúly, járás közben a testsúly 1,25-szöröse, míg futás közben 2,5-szerese nehezedik a sarokra. Aki jelentős túlsúllyal rendelkezik, érdemes inkább áttérnie a gyaloglásra. Egy hirtelen nagy terhelés miatt is kialakulhat a fájdalom, ez lehet egy nagyobb túra is például. Fontos, hogy ha valaki sportol, ne hagyja ki a bemelegítést és a nyújtást, mert ezek is kockázati tényezők.

Mint ahogy a lúdtalp és befelé dőlő boka is, valamint az, ha valaki kényelmetlen cipőt visel. Mint ahogy az okok is sokfélék, úgy a sarokfájdalom kezelése is többféle módon történhet. Ez lehet lúdtalp viselése, jegelés, pihentetés, a cipő lecserélése, a fogyás is sokat segít.

A Harmónia Centrumban az úgynevezett lökéshullám-terápiát is sikeresen alkalmazzák a sarokfájdalomra. Ez 80 százalékos eséllyel szünteti meg a gyulladás okozta fájdalmat. Ilyenkor hanghullámok segítségével pezsdítik fel a vérkeringést és ezzel javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása. Innen pedig elindul az öngyógyulás, a páciensek nagy örömére.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: