A két leggyakoribb tévhit a szexszel kapcsolatban

A szexuális kapcsolatok rengeteg tévhitet és érdekességet tartogatnak, de mi most a tévhitekkel foglalkozunk. Olvasd el a cikket, ha te is a biztonságra vágysz!

Gyerek vagy nem gyerek

Ma senki sem szeret gumit húzni, a gyógyszerek pedig rengeteg extra hormont tartalmaznak, úgyhogy a hölgyek megpróbálják elkerülni. Kár lenne azonban azt hinni, hogy ki lehet játszani a természet tökéletességét, mivel nincs olyan, hogy egy nő ne eshetne teherbe. 15 és 50 éves kor között a menstruáció gondoskodik arról, hogy rendszeres időközönként a női test készen álljon a spermium befogadására, hogy egy új élet kezdje meg az útját.

Sokan a matek órákon vett ügyességüket vetik be, és kiszámolják, hogy az ovuláció során kiszabadult petesejt 4-5 napig marad életben, miközben a spermium szintén 4 napot bír ki, tehát a 14 napos szabály kicsit értelmét veszti. Nem szabad csak a két hétre koncentrálni, mivel a megtermékenyülés a ciklus legvégén is létrejöhet, és akkor még nem beszéltünk azokról a hölgyekről, akiknél több petesejt is kiszabadul egy hónapban.

Terhesség után is figyeljünk

A terhességet követően az emberi test szintén másképp reagál, a hormonok ezerrel dolgoznak. Igaz, hogy a kilenc hónap alatt a petesejttermelés általában elmarad, de szülés után az értékek újra az egekbe ugranak, mintha a testünk még több szülésre készülne fel.

Ma már azt is lehet hallani, hogy a szextől nagyobb esélyünk van a szívrohamra, pedig ez egyáltalán nem igaz. Lehet, hogy nekünk is van egy ismerősünk, akinek a szomszédjának az ismerőse hallott egy olyan személyről, aki szeretkezés közben kapott infarktust, de a két cselekménynek nincs köze egymáshoz. Az az ember akkor is kapott volna, ha éppen egy borzasztóan unalmas könyvet lapozgat.

Mára több vizsgálat is készült, ahol olyan pácienseket néztek, akik szívproblémával küzdenek. Bátran állíthatjuk, hogy a szex nem okozhat szívrohamot, a legrosszabb esetben csak egyszerre jelentkezik. Ehelyett sokkal fontosabb tisztában lenni azzal, hogy a merevedési zavarok tényleges szívproblémára is utalhatnak, úgyhogy ilyenkor válasszuk az orvosi kivizsgálást.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: