A hálószobai gondokat gyakran a hálószobán kívül kell keresni

Amikor a szexuális együttlétek gyakorisága ritkul, és az egymás iránti vágy hiánya áll a háttérben, a gondot sokszor a szexre fókuszálva próbálják megoldani. Pedig a testi tünetek gyakran, mint a betegségeknél, úgy a libidónál is függhetnek a zaklatott lélektől.

A szexterapeuta, Caitlin Cantor beszélt pár egyszerű, könnyen alkalmazható megoldásról, ami segíthet újra fellendíteni a szexuális életünket, és ezt a folyamatot a hálószobán kívül kell elkezdeni.

Ami a legfontosabb, hogy tudjunk leülni és őszintén beszélgetni a partnerünkkel. Ha a kapcsolat felszínes lesz, akkor nem csak lelkileg, de testileg sem fogunk tudni közel kerülni a másikhoz.

Ezek az őszinte beszélgetések teret adnak arra, hogy újra bizalommal forduljunk a párunkhoz és kemény kritizálás helyett meg tudjuk beszélni a gondjainkat és észrevételeinket. Így elkerülhetjük az elzárkózást.

A párkapcsolatokban az egyenlőség nagyon lényeges

Nem szabad, hogy a hétköznapokban magunkat a másik fölött vagy alatt érezzük. Egyik fél véleménye sem ér többet és a véleményünk elmondása sem szabad, hogy még jobban éreztesse a képzeletben elfoglalt pozíciónkat.

Magunk alá-fölé rendelése csak azt fogja éreztetni a partnerünkkel, hogy ilyen-olyan indokok miatt nem szeretnénk szeretkezni vele. A tisztelet és a kedvesség a kulcsszó.

Sokszor a munka és az egyéb napi teendők stresszel járnak és a folyton kattogó agyunkat nehéz elhallgattatni. Sajnos ez kihat az együtt töltött időre, akár közös programról, akár szexről van szó. Ezt a másik megérzi, és az állandóan elkalandozó figyelem csak gyengíti a kapcsolatot és az intimitást.

Fontos a jelenben lenni ilyenkor, közös programokat szervezni, néha kimozdulni és ezekben az esetekben csak a másikra figyelni. Hamar lehet érezni a hatását az új élményeknek és ezek után újra fellángolhat a vágy.

Őszinteséggel és rászánt idővel nem lehet mellé lőni. Bátran kell beszélni a párunkkal minden gondról, ami minket nyom, ugyanolyan fontos lehet a munkahelyi stressz megemlítése, mint az impotenciáé is.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: