A feltörhetetlen e-mail fiók

Bárkinek lehet /szinte/ feltörhetetlen e-mail fiókja  kétlépcsős rendszerrel. Aki olvassa a technikai híreket, biztosan hallott a 2014-es év legnagyobb botrányáról. A The Fappening „jóvoltából” több tucat világsztár pucér fotója került nyilvánosságra.  A mai napig nem tudni, hogyan volt lehetséges ez, egyes feltételezések szerint az Apple iCloud hibája volt.

Ez egy felhőalkalmazás, ahova biztonsági másolatok töltenek fel a felhasználók. Viszont az is lehetséges, hogy inkább a felhasználók nem vigyáztak megfelelően a biztonságra.

Ha számít a biztonság

A feltörhetetlen e-mail fiók

A feltörhetetlen e-mail fiók

Ha szeretnéd, hogy ne lopkodja el senki sem adataidat, válaszd a kétlépcsős hitelesítést. A módszer hasonlít az internetes bankok biztonsági rendszeréhez. A belépéshez nem elég megadni a nevet és jelszót, a rendszer egy rövid ideig érvényes kódot  küld mobilunkra a belépéshez való engedélyhez. Ez azért olyan óriási előny a hekkerekkel szemben, mert a telefonunkhoz már nem tudnak hozzáférni. Ha nagyon akarnák sem tudnának, mert a kód csak rövid ideig érvényes. Ami azt jelenti, hogy nyugodtan elmenthetjük a jelszavunkat nyilvános helyeken is, ahol gyakran megfordulunk, úgysem tudnak belépni az sms-ünk nélkül. Egy kód 60 másodpercig működik.

Ha szeretnénk, megkaphatjuk sms-ben is, de ha kényelmesebb nekünk, telepíthetünk okostelefonunkra hitelesítő alkalmazást. Van olyan pc játékbolt, ami e-mailben küldi el az aktiváló kódot. Igaz a legkényelmesebb az applikáiós szolgáltatás, mert úgy nincs sms költség, valamint több e-mail-es szolgáltató /pl.:Google, Dropbox/ is támogatja a rendszert. Ha belállítottuk a  támogató szolgáltatóknál a biztonsági hitelesítő rendszert, még mobilnet nélkül is használható lesz a rendszer.

Na jó, de mi van ha elveszítjük telefonunkat? Erre is van megoldás. Kapunk egy vészkódot, amit jó ha elteszünk vagy elmentünk valami biztonságos helyre. A vészkódot automatikusan generálja a rendszer a szolgáltatás megkezdésekor. Előfordulhat, hogy az alkalmazás telepítése után nem fog minden jelszavunk működni. Ekkor a webmail oldalán kell generálni egy új specifikus jelszót magunknak. Érdemes tudni, hogy különböző szolgáltatók különbözően fogják  támogatni a rendszerünket, mindig nézzük meg a leírásokat.

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: