3 +1 TIPP otthoni fittneszgép vásárláshoz

Sokan vásárolnak edzőgépet otthoni használatra, hiszen számos előnye van annak, ha nem kell eljárnunk egy edzőterembe. Ezzel időt takarítunk meg, bármikor nekifoghatunk az edzésnek és otthon nem szégyen, ha túlsúlyunk kissé vállalhatatlanná gyarapodott.

Hosszabb távon a kondibérlet árát is megspórolhatjuk egy jól megválasztott otthoni fitneszgéppel. Mielőtt belevágnánk a vásárlásba, érdemes átgondolnunk néhány fontos szempontot!

1. Hogyan akarunk edzeni?

Az edzőgépeknek sokféle változata létezik az egyszerű edzőpadoktól az összetett edzőgépeken át a szobakerékpárokig és a drága futópadokig. Egészen másra lesz szükségünk akkor, ha elsősorban kardió-edzéseket akarunk végezni és fogyni szeretnénk, vagy ha elsődleges célunk az izmaink növelése. Bizonyos mozgásformákhoz nem is feltétlenül van szükség fitneszgépre, elegendő néhány súlyzó, fitneszlabda vagy csupán egy jó futócipő. Ne kötelezzük el magunkat olyan mozgásforma mellett, amit nem ismerünk eléggé!

Lehet, hogy nagyon szeretnénk futni, de ez nem igazán valósítható meg a környékünkön, ezért futópad vásárlását fontolgatjuk, ami valóban tökéletes megoldás ilyen esetekben. Ha azonban soha nem futottunk hosszabb távot, akkor a vásárlás előtt teszteljük magunkat egy futópályán vagy egy edzőteremben, mert elképzelhető, hogy 10-15 perc után fájdalmat fogunk érezni a térdünkben, ami porckopásra utalhat. Ilyen esetben jobb, ha futópad helyett szobakerékpárt veszünk, és arra építjük föl fogyasztó edzéseinket. Tehát az edzésünkhöz vegyük a gépet, és ne a géphez igazítsuk az edzésünket!

3 +1 TIPP otthoni fittneszgép vásárláshoz

3 +1 TIPP otthoni fittneszgép vásárláshoz

2. Helyezzük el, mielőtt hazavisszük!

Az otthoni edzőgépek esetében a legtöbb probléma az elhelyezésükből és a tárolásukból fakad. Ezek a tekintélyes méretű eszközök meglehetősen sok helyet foglalnak, látványos megjelenésűek és az edzésen kívül semmi másra nem használhatóak. Nem tárolhatunk rajtuk semmit és szobadíszként sem igazán válnak be. A szaküzletek kiállító termeiben nem tűnnek olyan nagynak, mint otthon, a szobánkban. Ezért, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés, tájékozódjunk a szóba jöhető modellek méreteiről és gondoljuk át jól, melyik helyiségben és hová fogjuk elhelyezni a megvásárolt fitneszgépet. Érdemes előrelátónak lenni és azt is átgondolni, hogy egy költözés esetén hogyan mozgatjuk, szállítjuk majd a gépet. Ha nagyon kevés a helyünk, akkor az elliptikus tréner helyett lehet, hogy érdemesebb egy taposógéppel megbarátkoznunk.

3. Ne spóroljunk!

A fitneszgépek nem olcsó holmik, nem ritka köztük a több százezres vagy akár milliós értékű modell. Ugyanakkor tartósak és nagyon jó szolgálatot tesznek, ha rászánjuk magunkat az edzésre. A legrosszabb, amit tehetünk, ha vásárláskor az olcsóbb, kisebb, gyengébb darabokat részesítjük előnyben. A legalsó árkategória modelljei inkább csak hobbiedzésre jók és élettartamuk nem nyúlik sokkal túl a garanciálisan vállalt időtartamnál. A legnagyobb gondot azonban az okozza, ha kiderül, a hazavitt eszköz túl gyenge, túl kicsi vagy túl kényelmetlen ahhoz, hogy hatékony edzéseket folytathassunk rajta. Válasszuk azt, amelyik igazán testhez álló és minőségi darab, így valóban hatékony lehet vele a fogyás és akár hosszú éveken át öröm lehet vele az edzés! A drágább gépekre általában hosszabb jótállási idő is vonatkozik és jellemzően sokkal tovább bírják a strapát, tehát hosszú távon kifizetődőbbek, mint az olcsó félmegoldások.

+1 Gondoljunk a jövőre!

Érdemes előrelátóan vásárolni, és olyan fitneszgépet venni, amit később bővíthetünk, vagy ami mellé könnyen beszerezhetünk kiegészítő darabokat vagy más hasznos edzőgépeket. Így az évek során egész kis edzőtermet rendezhetünk be magunknak jól átgondoltan válogatott eszközökkel. Feltéve, hogy lesz rá elég helyünk.

Szponzoráció: lidafogyas.com – A fogyasztó kapszula

Kukkants bele a következő hírekbe is..

Hozzászólás írása

Írd le a választ: